ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάσε όλα τα άρθρα του inside story που καλύπτουν την υπόθεση κατάρρευσης της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, του ομίλου Μαρινόπουλου. 

Κοντά τέσσερα χρόνια μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού της από την Alpha Bank, η GAP, συμφερόντων της οικογένειας Στέφανου Μαρινόπουλου, υπέβαλε αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο. Τι προβλέπει το σχέδιο και ποιος είναι ο νέος μέτοχος που αναλαμβάνει την τύχη της;
Τετάρτη 11/11/2020

Την ώρα που η διάσωση των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο, μία θυγατρική που δεν πέρασε στο νέο σχήμα, αυτή που εμπορεύεται τα ρούχα GAP και Banana Republic, αναχρηματοδότησε δάνειο 24 εκατ. ευρώ που δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Το μέλλον της θεωρείται αβέβαιο, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο.
Πέμπτη 07/06/2018

Την 1η Ιουλίου του 2016 συζητήθηκε η αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της. Ένα χρόνο μετά οι ταμπέλες στα καταστήματα της έχουν αλλάξει, όλοι σχεδόν οι προμηθευτές της έχουν πληρωθεί και τα ράφια έχουν γεμίσει με εμπόρευμα. Τώρα πια το άγχος το έχει ο όμιλος Σκλαβενίτη.
Δευτέρα 10/07/2017

Πίσω από την απορρόφηση της «Μαρινόπουλος» από την «Σκλαβενίτης» υπάρχουν εκατοντάδες μικρές τραγωδίες (και κτηνωδίες) κατά εργαζομένων και προμηθευτών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όσοι δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να σωθούν, “πεθαίνουν”, οδηγώντας πολλούς άλλους στον κοινωνικό θάνατο. Όπως συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας.
Τετάρτη 14/06/2017

Σκλαβενίτης και τράπεζες αποφάσισαν πριν από μερικούς μήνες να “βάλουν πλάτη” για να σωθεί ο Μαρινόπουλος και οι προμηθευτές του, που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα βούλιαζαν μαζί του. Η συμφωνία έκλεισε τον Σεπτέμβριο με την προϋπόθεση, για να τεθεί σε λειτουργία, να την εγκρίνει το δικαστήριο μέχρι τις γιορτές και τα καταστήματα να έχουν στοιχειώδη έσοδα. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Παρασκευή 09/12/2016

Στις οκτώ χθες το βράδυ υπογράφτηκε μετά από τρίμηνη “κύηση” η μεγαλύτερη συμφωνία διάσωσης μιας ελληνικής επιχείρησης από μιαν άλλη. Το εγχείρημα της απορρόφησης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη είναι τόσο πολύπλοκο, που η εγχείρηση μπορεί να πετύχει, ο ασθενής όμως θα ζήσει; Η εταιρεία Σκλαβενίτης είναι αποφασισμένη να το τολμήσει.
Πέμπτη 29/09/2016