Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να διαβάσω άρθρα χωρίς να είμαι μέλος;

Αν θες να μας γνωρίσεις καλύτερα πριν αποφασίσεις να γίνεις συνδρομητής, μπορείς να εγγραφείς με το email σου και να έχεις πρόσβαση εντελώς δωρεάν σε έως και 5 άρθρα μας το μήνα, καθώς και να λαμβάνεις το δωρεάν newsletter μας με ένα επιλεγμένο άρθρο μας κάθε εβδομάδα.

Επίσης, μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα που κάποιος συνδρομητής έχει μοιραστεί μαζί σου, και να μας ακολουθήσεις στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram όπου μοιραζόμαστε κάποια από τα άρθρα μας. Φυσικά θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να γινόσουν συνδρομητής, για να απολαμβάνεις όλο το μας το περιεχόμενο αλλά και τα προνόμια της κοινότητάς μας.

Τι κερδίζω ως μέλος;

Με τη συνδρομή σου στηρίζεις την ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία. Δεν έχουμε διαφημίσεις και βασικό μας έσοδο είναι οι συνδρομές των μελών μας και των υποστηρικτών μας. Με τη συμμετοχή σου γίνονται πραγματικότητα τα άρθρα μας και βελτιώνουμε συνεχώς το περιεχόμενο και την εμπειρία σου.

Μόνο οι συνδρομητές μας έχουν πρόσβαση στο πλήρες site του inside story και τις λειτουργίες του. Μπορείς να διαβάζεις όλα μας τα άρθρα, παλαιότερα και καινούργια και να έχεις πρόσβαση σε όλο μας το αρχείο. Μοιράζεσαι ελεύθερα τα άρθρα που σου άρεσαν με τους φίλους σου είτε στα κοινωνικά δίκτυα είτε μέσω email (Εμφανίζεται και το όνομά σου!). Έχεις τη δυνατότητα να ακολουθείς τους αγαπημένους σου συντάκτες και να αποθηκεύεις άρθρα ώστε να τα θυμάσαι ή να τα διαβάσεις αργότερα  και να παρακολουθείς τις συναλλαγές σου στην προσωπική σου σελίδα χρήστη. Γίνεσαι αποδέκτης του καθημερινού (ή εβδομαδιαίου αν προτιμάς) newsletter μας. Επίσης μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα των συνδρομητών μας στο facebook, να λάβεις μέρος στις εκδηλώσεις μας κα να σχολιάζεις τα άρθρα μας. Ως μέλος συμμετέχεις στη συζήτηση με τη γνώση, τις σκέψεις και τις ερωτήσεις σου, γίνεσαι μέρος της κοινότητάς μας και ενισχύεις την ανάπτυξη της έρευνας, της δημοσιογραφίας και του εποικοδομητικού διαλόγου.

Ξέχασα τον κωδικό μου. Τι να κάνω;

Στη σελίδα εισόδου επέλεξε το σύνδεσμό “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;”. Στη συνέχεια συμπλήρωσε το email που συνδέεται με το λογαριασμό σου στο inside story και θα λάβεις email με οδηγίες για να δημιουργήσεις καινούργιο κωδικό (μην ξεχάσεις να ελέγξεις το φάκελο με τα spam!). Σε περίπτωση που έχεις κάποια δυσκολία ή δεν λάβεις email, επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected] με το όνομα και στοιχεία επικοινωνίας σου για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Πρόσβαση στις Ρυθμίσεις Μέλους

Ως εγγεγραμμένος χρήστης ή συνδρομητής, μπορείς, αφού συνδεθείς, να χρησιμοποιήσεις το μενού με τις Ρυθμίσεις Μέλους στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας για τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Ο λογαριασμός μου: μπορείς να ελέγξεις ή να αλλάξεις το ονοματεπώνυμό σου, τον συνθηματικό/password σου, να δεις πότε λήγει η συνδρομή σου και να ορίσεις αν επιθυμείς αυτόματη ανανέωση της και να επιλέξεις ποιά newsletter θες να σου αποστέλλονται. Προσοχή: Αφότου εισάγεις όποιες αλλαγές επιθυμείς, πρέπει να πατήσεις το κουμπί “Αποθήκευση Αλλαγών”.

  • Οι συναλλαγές μου: μπορείς να δεις όλες τις πληρωμές που έχεις κάνει έως τώρα.

  • Newsletters: μπορείς να βρεις το αρχείο όλων των newsletter που λαμβάνουν οι συνδρομητές χωρίς να χρειάζεται να τα κρατάς αποθηκευμένα στο inbox σου.

  • Αποθηκευμένα Άρθρα / Αγαπημένοι Συντάκτες: μπορείς να δεις τους συντάκτες που έχεις επιλέξει να ακολουθείς μαζί με όλα τα άρθρα τους, και να βρεις όλα τα άρθρα που έχεις αποθηκεύσει.

Μπορείς να πλοηγηθείς ανάμεσα στις λειτουργίες χρησιμοποιώντας τα tab/κουμπιά που εμφανίζονται στην κορυφή της κάθε σελίδας λειτουργίας.

Πως μοιράζομαι ή αποθηκεύω ένα άρθρο;

Μπορείς να προσφέρεις ένα άρθρο που σου άρεσε ελεύθερα μέσω των κοινωνικών δικτύων ή με email στους φίλους σου (ακόμα και αν δεν είναι συνδρομητές). Αφού μπεις στο άρθρο, στην κορυφή της σελίδας κάνε κλικ στο εικονίδιο του διαμοιρασμού /Χαρίστε το κείμενο και επέλεξε να αντιγράψεις το λίνκ, να το μοιραστείς σε ένα από τα κοινωνικά δίκτυα ή να το στείλεις μέσω email. Το διαμοιρασμένο άρθρο θα εμφανίζει στην κορυφή το όνομά σου με την σημείωση “Το άρθρο αυτό σας το προσφέρει ο συνδρομητής [το ονοματεπώνυμο σου]”

Επιθυμείς να διαβάσεις (ή να ξαναδιαβάσεις) αργότερα ένα άρθρο; Αποθήκευσέ το πατώντας το εικονίδιο του σελιδοδείκτη στην κορυφή της σελίδας πάνω από κάθε άρθρο. Θα ξαναβρείς όλα τα αποθηκευμένα άρθρα σου με την αντίστοιχη επιλογή στο μενού του χρήστη (“Αποθηκευμένα Άρθρα”, που θα βρεις πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα.

 

Πως κάνω αναζήτηση για ένα άρθρο;

Χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση είναι πολύ εύκολο να βρεις ό,τι ψάχνεις μέσα σε όλο το αρχείο μας! Απλώς πάτησε τον μεγεθυντικό φακό πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα (αν είσαι σε desktop) ή μέσα στο κεντρικό μενού πάνω αριστερά (αν είσαι σε κινητό).

Κάτω από κάθε άρθρο, σου προτείνουμε και κάποια άλλα κείμενα σχετικά με το θέμα ή που έχουν γραφτεί από τον ίδιο συντάκτη. Μέσω του κεντρικού μενού (πάνω αριστερά) μπορείς επίσης να επιλέξεις να δεις όλα τα άρθρα που ανήκουν σε μία συγκεκριμένη κατηγορία (Διεθνή, Υγεία, Ενέργεια-Περιβάλλον κλπ.), ή έχουν κάποια συγκεκριμένα Tag (λέξεις κλειδιά).

Πως μπορώ να σχολιάσω ένα άρθρο;

Όλοι είναι ειδήμονες σε κάτι. Χρειαζόμαστε τις γνώσεις σου ως ειδικού σε κάτι στο οποίο έχεις αποκτήσει εμπειρία είτε επειδή εργάζεσαι πάνω σε αυτό και ξέρεις τα πράγματα "από μέσα" είτε γιατί έχεις ενδιαφερθεί και ψάξει γι’ αυτό. Συνομίλησε με τους υπόλοιπους συνδρομητές και τους συντάκτες μας. Βοηθήσέ μας στη διαμόρφωση της είδησης.

Ως μέλος της κοινότητας του inside story μπορείς να σχολιάσεις κάτω από κάθε άρθρο. Γράψε τη γνώμη σου ή μοιράσου τις γνώσεις και την εμπειρία σου σχετικά με το εκάστοτε θέμα, πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις τελείες/Σχόλια που εμφανίζεται πάνω δεξιά από κάθε άρθρο. Έχε υπ’ όψιν σου ότι η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες, οπότε θα πρέπει να έχεις κάνει “Είσοδο” με τα στοιχεία σου.

Ξέχασα να ανανεώσω τη συνδρομή μου. Τι κάνω;

Κανένα πρόβλημα! Ο λογαριασμός σου υπάρχει πάντα στο inside story. Απλά πάτησε το κουμπί “Γίνε συνδρομητής”, μπες με τα στοιχεία εισόδου που χρησιμοποιούσες πάντα και επέλεξε την συνδρομή που προτιμάς. (Αν δεν θυμάσαι τα στοιχεία εισόδου σου, ανέτρεξε στην παραπάνω παράγραφο με οδηγίες ανάκτησης κωδικού ή επικοινώνησέ μαζί μας με τα στοιχεία επικοινωνίας σου στο [email protected])

Πως κάνω δώρο μια συνδρομή στο inside story;

Το inside story βασίζεται εξ ολοκλήρου στις συνδρομές για να επιβιώσει. Τα μέλη μας διαβάζουν πρώτοι τα καινούργια μας άρθρα, συμμετέχουν στον διάλογο με τους συντάκτες και βέβαια στηρίζουν την ανεξαρτησία μας και την ποιοτική δημοσιογραφία.

Αν λοιπόν επιθυμείς να μας στηρίξεις γνωρίζοντας μας και στους φίλους σου, μπορείς να πατήσεις το κουμπί “Δώρισε το inside story”. Μπορείς να επιλέξεις να δωρίσεις ετήσια ή μηνιαία συνδρομή. Αφού κάνεις είσοδο με τα δικά σου στοιχεία, θα συμπληρώσεις τα στοιχεία του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο και email) καθώς και ένα προσωπικό μήνυμα, και θα οδηγηθείς στην σελίδα της πληρωμής. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, ακολουθώντας τις αντίστοιχες οδηγίες.

Ο παραλήπτης του δώρου σου θα λάβει email με το προσωπικό σου μήνυμα καθώς και οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού του.

Επίσης, κάνοντας δώρο μια συνδρομή, κερδίζεις κι εσύ μια εβδομάδα δωρεάν! Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι απαραίτητο να κάνεις είσοδο ή να δημιουργήσεις ένα προσωπικό λογαριασμό αν δεν είσαι ήδη μέλος. Η δωρεάν εβδομάδα θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό σου!

Κεντρικό Μενού

Το νέο μας site προσφέρει εύκολη πλοήγηση σε όλο μας το περιεχόμενο και επιπλέον λειτουργίες με την χρήση του κεντρικού μενού, στο πάνω αριστερά μέρος της σελίδας μας. Από το μενού μπορείς να επισκεφτείς όλα τα άρθρα στις συγκεκριμένες Κατηγορίες μας (Αθλητισμός, Διεθνή, Ευρώπη, Πολιτισμός, Υγεία κ.α.) ή να επιλέξεις άρθρα με ορισμένες λέξεις κλειδιά/Tags. Πατώντας στα Tags, μπορείς να δεις όλες τις λέξεις κλειδιά που έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί, και να οδηγηθείς στα σχετικά άρθρα. Μπορείς επίσης να περιηγηθείς στο πλήρες αρχείο των άρθρων μας χρονολογικά (Όλα τα Άρθρα), να δεις όλους τους Συντάκτες μας και να ακούσεις τα Podcast μας. Τέλος, έχεις την δυνατότητα να διαβάσεις περισσότερα για το Ποιοι Είμαστε στο inside story, να ενημερωθείς για τις Οδηγίες Κοινότητάς μας, την πολιτική μας για τα Προσωπικά Δεδομένα και τους Όρους Χρήσης μας. Για οτιδήποτε παραπάνω θα χαρούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της φόρμας του μενού.

Πως αποθηκεύω τον συνθηματικό/password μου;

Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς στον υπολογιστή ή το κινητό σου, υπάρχει συνήθως η δυνατότητα αποθήκευσης του συνθηματικού/password σου ώστε να συμπληρώνεται αυτόματα. Ενδεικτικά, στον Chrome υπάρχει στο μενού ο Διαχειριστης κωδικών πρόσβασης Google όπου μπορείς να κάνεις Προσθήκη του email και του κωδικού σου.

Στο iphone Safari, κατά την είσοδο μπορείς να πατήσεις στο κλειδί κάτω δεξιά και να ακολουθήσεις τις οδηγίες για αυτόματη συμπλήρωση του κωδικού σου (Autofill) με FaceID ή άλλη μέθοδο αναγνώρισης. Για τους υπόλοιπους broswer χρησιμοποίησε την εκάστοτε Σελίδα Βοήθειας για να αναζητήσεις τον τρόπο αποθήκευσης κωδικών.

Ωστόσο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι πιθανόν να σου ζητάται ξανά το password σου για λόγους ασφαλείας, οπότε καλό θα είναι να έχεις αποθηκευμένα τα στοιχεία εισόδου σου σε ένα ασφαλές μέρος. Θυμήσου για την μεγαλύτερη ασφάλειά σου στο διαδίκτυο να χρησιμοποιείς διαφορετικούς συνθηματικούς για κάθε εφαρμογή!