Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχετικά με εμάς

Χωρίς διαφημίσεις

Δεν κυνηγάμε τα κλικ, κυνηγάμε την ιστορία.

Επιλέξαμε να μην έχουμε καθόλου διαφημίσεις. Μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα, χωρίς εξαρτήσεις.

Χρηματοδότες μας είναι οι αναγνώστες μας. Γράφουμε για ό,τι σημαντικό τους (και μας) απασχολεί.

Νέα ματιά στην επικαιρότητα

Εδώ δεν θα βρείτε τις ειδήσεις που διαβάζετε αλλού. Δεν εστιάζουμε στα “νέα” της ημέρας. Αυτά τα βρίσκετε και δωρεάν.

Γράφουμε για καινούργια και αναπάντεχα θέματα. Ανανεώνουμε συνεχώς το περιεχόμενό μας.

Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε, διαβάζουμε και καταλαβαίνουμε τα νέα. 

Τεκμηριωμένη έρευνα κι ανάλυση

Επενδύουμε τον χρόνο μας για καλύτερη έρευνα.

Κάνουμε ερευνητική δημοσιογραφία με διεθνείς μεθόδους και πρότυπα δεοντολογίας.

Προβάλουμε την ιστορία πίσω από την είδηση ώστε να εκθέσουμε τις προεκτάσεις της, να αντιληφθούμε τις διασυνδέσεις και τελικά να μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Έχουμε απόψεις, αλλά δεν τις υπαγορεύουμε.

Με 6 ευρώ το μήνα η 60 ευρώ το χρόνο

Το inside story βασίζεται εξ ολοκλήρου στις συνδρομές για να επιβιώσει. Η συνδρομή κοστίζει 6 ευρώ το μήνα (5 ευρώ για έναν χρόνο).

Ως μέλη διαβάζετε πρώτοι τα καινούργια μας άρθρα, συμμετέχετε στον διάλογο με τους συντάκτες και βέβαια στηρίζετε την ανεξαρτησία μας και την ποιοτική δημοσιογραφία.

Πώς ακριβώς θα γίνω μέλος;

Σε αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες

Βλέπουμε τους αναγνώστες μας ως μέλη της ομάδας.

Προϋπόθεση για μας είναι αναγνώστες και συντάκτες να σχηματίσουν μια ζωντανή κοινότητα.

Όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση της ιστορίας.

Επιζητούμε ευκαιρίες να συζητάμε και να χτίζουμε, να μαθαίνουμε περισσότερα για τις ιστορίες και τα ζητήματα που ερευνούμε.

Σε όλες τις ψηφιακές συσκευές

Το inside story είναι ένα ψηφιακό μέσο διαθέσιμο σε desktop, laptop, tablet και smartphone.

Ζήστε την εμπειρία όπου κι αν βρίσκεστε, είτε στον καναπέ του σπιτιού σας, είτε στο γραφείο ή στο τρένο για τη δουλειά.

Φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή ψηφιακή εμπειρία σας. Δίνουμε έμφαση στην οπτική απεικόνιση της πληροφορίας.

Τι προτείνουμε

Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει στη δύναμη της ανεξάρτητης ερευνητικής δημοσιογραφίας, και στη δυνατότητα του καθενός μας να σκέφτεται και να κρίνει μόνος του.

Πιστεύουμε πως υπάρχει ανάγκη για μια μια νέα πρόταση καταγραφής των ειδήσεων: επιζητούμε να προσφέρουμε στο κοινό πρωτότυπο και δημιουργικό περιεχόμενο, έρευνα, εξήγηση και τεκμηριωμένη ανάλυση αναπτύσσοντας μια κοινότητα συνειδητοποιημένων μελών που συνδημιουργούν τις ιστορίες μας. Χωρίς διαφημίσεις, με χρηματοδότες τους αναγνώστες μας και με διάφανα οικονομικά, είμαστε ελεύθεροι να διαλέγουμε και να εξετάζουμε τα θέματα που μας αφορούν πραγματικά.

Γράφουμε άρθρα που το καθένα είναι ένα θέμα για συζήτηση. Άρθρα που εξηγούν την είδηση, που μεταφέρουν το πλαίσιο. Άρθρα που φωτίζουν τα γεγονότα χωρίς υπονοούμενα. Αν είστε δημοσιογράφος και θέλετε να συνεργαστείτε με το inside story, παρακαλούμε εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο [email protected] 

Οι αρχές μας

Παρακάτω αναλύουμε τις βασικές αρχές μας. Αρχές που προσπαθούμε να τηρήσουμε τόσο συνολικά όσο και καθώς κάθε θέμα του inside story που επιλέγεται και αναπτύσσεται.

 • Στόχος μας είναι η αλήθεια. Κάνουμε ερευνητική δημοσιογραφία με διεθνείς μεθόδους και πρότυπα δεοντολογίας.
 • Απευθυνόμαστε στον πολίτη/συνδρομητή. Επιχειρούμε την ανατροπή του μοντέλου αναγνώστης ίσον καταναλωτής και επιζητούμε τη συμμετοχή των μελών μας στη διαδικασία της ενημέρωσης.
 • Κρατάμε αποστάσεις από την εξουσία και διατηρούμε την πραγματική ανεξαρτησία μας αποκλείοντας τη διαφήμιση. Χρηματοδότες μας είναι οι αναγνώστες μας. Τηρούμε κανόνες διαφάνειας στα οικονομικά μας.
 • Οι αναγνώστες μας συμμετέχουν στη διαμόρφωση του περιεχομένου και υπάρχει ουσιαστική αλληλεπίδραση αναγνωστών-δημοσιογράφων.
 • Σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου. Τα υποκείμενα της είδησης έχουν δικαιώματα στην ιδιωτικότητα.
 • Αναγνωρίζουμε την προσωπικότητα και ηθική του δημιουργού.
 • Αποδεχόμαστε και επιδιώκουμε τον πλουραλισμό.
Η οργάνωσή μας

Το inside story γεννήθηκε μετά από πολλές αναζητήσεις και συζητήσεις, από την ανάγκη μας για περισσότερη ουσία και διαφάνεια στην ενημέρωση. Η «The Whole Story Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρία» φτιάχτηκε για αυτόν τον σκοπό από τον Δημήτρη Ξενάκη και είναι οργανωμένη με το σκεπτικό οι εργαζόμενοι σε αυτήν να συνδιαμορφώνουν την πορεία της και να εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία της. Και, φυσικά, η συνειδητή επιλογή του αποκλεισμού της διαφήμισης, συνεπάγεται πως η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση του Inside Story εξασφαλίζεται από τις συνδρομές, τους ανεξάρτητους υποστηρικτές του. Αυτή η κοινότητα επιδιώκουμε να συνεισφέρει στην ταυτότητα αλλά και στο περιεχόμενο του inside story. Το Διοικητικό Συμβούλιο (dioikitikosymvoulio at insidestory.gr) απαρτίζεται από τους

 • Δημήτρης Ξενάκης, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος
 • Ναταλία Καραπαναγιώτη, Μέλος
 • Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Μέλος
 • Μπέττυ Τσακαρέστου, Μέλος

Journalism Trust Initiative

Το inside story έχει συμπληρώσει και δημοσιεύσει Αναφορά Διαφάνειας συμμετέχοντας στο Journalism Trust Initiative (JTI). Το JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την ανάδειξη και προώθηση της αξιόπιστης δημοσιογραφίας. Πρόσβαση στην Αναφορά Διαφάνειας μας μέσω της εφαρμογής του JTI: Εμφάνιση Αναφοράς Διαφάνειας (Transparency Report) Προσκαλούμε όλα τα ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης να συμμετέχουν κι αυτά στο JTI ώστε να δώσουμε ώθηση στην αξιόπιστη δημοσιογραφία. Με τη διαφάνεια θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στον «Τύπο».

Journalism Trust Initiative

Organized Crime and Corruption Project

Το inside story από τον Απρίλιο του 2024 είναι μέλος ('member center') του Organized Crime and Corruption Project (OCCRP). Το OCCRP, με πάνω από 55 μέλη, προσωπικό σε έξι ηπείρους και κεντρικά στο Άμστερνταμ το Σαράγιεβο και την Ουάσινγκτον, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ερευνητικής δημοσιογραφίας στον κόσμο.

OCCRP Member Center

European Journalism COVID-19 Support Fund

Το inside story βραβεύτηκε με 25.000 ευρώ από το European Journalism COVID-19 Support Fund για να στηρίξει τη λειτουργία της βασικής του ομάδας και του ισχυρού δικτύου δημοσιογράφων του στις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση, καθώς και για να καλύψει μέρος του κόστους της διατήρησης του ενεργού διαλόγου με τους αναγνώστες και συνδρομητές του. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάζουμε περισσότερο σε έρευνες εις βάθος, και ιδιαίτερα στο ρεπορτάζ που αφορά και συμπεριλαμβάνει τις ευπαθείς ομάδες, και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε το ρόλο των μέσων ενημέρωσης ως θεματοφύλακα ειδικά όσον αφορά σε θέματα διαφάνειας και λογοδοσίας του κράτους.

European Journalism

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», 

«Πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών»

το λογότυπο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Συνδρομές από εταιρίες/οργανισμούς

Δίνεται η δυνατότητα σε εταιρίες και οργανισμούς, που επιθυμούν να αγοράσουν μαζικά συνδρομές για τους εργαζόμενους τους, να γίνουν "Εταιρικοί Συνδρομητές" δίνοντας ένα ποσό που στο σύνολο του ανά εταιρία δεν υπερβαίνει τα πέντε χιλιάδες ευρώ ετησίως. Παρακαλώ επικοινωνήστε με [email protected]