Γάτες που παίζουν μποξ, αστεία φταρνίσματα, ασκήσεις γυμναστικής, μοναχικοί θεατές κολλημένοι σε μια μικρή οθόνη. Είναι γεγονός: Το TikTok μάς έρχεται από πολύ μακριά.
Φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μούσα των σουρεαλιστών και πολυφωτογραφημένο μοντέλο, η Λι Μίλερ κράτησε καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Μια νέα ταινία έρχεται να ρίξει φως στις πολλές ζωές της.
Παρότι μετρά ήδη πάνω από μισό αιώνα ζωής, το καραόκε γνωρίζει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως μεγάλη άνθιση. Τι είναι ωθεί όλους αυτούς τους ανθρώπους να παραβλέπουν το άγχος της έκθεσης και τον φόβο του εξευτελισμού –αλλά και ορισμένους απρόσμενους κινδύνους– και να σπεύδουν σε μπαρ και karaoke boxes για να το εξασκήσουν;
H ταινία των αδερφών Κοέν άρχισε τη πορεία της με μισοάδειες αίθουσες και αμήχανες κριτικές, αλλά κατέληξε να γίνει επιτυχία στα βιντεοκλάμπ. Έκανε μόδα το White Russian και το μπόουλινγκ αλλά και γέννησε μία θρησκεία και ένα ετήσιο φεστιβαλ.
Ο Μίλαν Κούντερα εξερεύνησε την καταπίεση, την απανθρωπιά και τον παραλογισμό του να είσαι άνθρωπος
Ο Τσέχος συγγραφέας αρνήθηκε τις παρηγοριές του συναισθηματισμού και της ηθικής, υπέρ αυτού που περιέγραφε ως «ηθική της γνώσης»: την επιτακτική ανάγκη να δούμε και να πούμε αυτό που οι προηγούμενοι δεν μπόρεσαν να δουν ή να πουν.
«Ποια παρέα δεν νιώθει την ανάγκη να τραγουδήσει όλη μαζί όταν βρίσκεται;»
Επτά γυναίκες από την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι αποφασισμένες να δώσουν καινούρια ζωή στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου. Τις γνωρίσαμε χάρη στο φεστιβάλ «Γιατί 'ναι μαύρα τα βουνά», που οργάνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ο μουσικολόγος Κρίστοφερ Κινγκ στην Κόνιτσα.
Κόρμακ ΜακΚάρθι: Ο ντεσπεράντο της αμερικανικής λογοτεχνίας
Ο αμερικανός συγγραφέας που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 89 ετών, δεν ξεχώρισε μόνο για την κοφτή γραφή και την ωμή βία των έργων του, αλλά και για την αφοσίωσή του σε μία αταλάντευτη μοναχική πορεία, χωρίς να παρεκκλίνει για χάρη του κοινού ή των λογοτεχνικών κύκλων.
Η Ήπειρος έχει την τύχη να την αγαπά ο Κρίστοφερ Κινγκ
«Επειδή δεν μπορώ να σας χωρέσω όλους σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική, θα το κάνουμε μαζί εδώ», είπε ο βραβευμένος με Γκράμι μουσικός παραγωγός, Κρίστοφερ Κινγκ, στον κόσμο που ήταν μαζεμένος στον κήπο της Χάμκως στην Κόνιτσα. Και πράγματι, αυτός και οι φίλοι του από τα νότια Βαλκάνια έπαιξαν επί τρεις ημέρες μουσική για όλους, με τη στήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του δήμου Κόνιτσας.