Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οδηγίες Κοινότητας

Η κοινότητα

Στο inside story βασιζόμαστε στα μέλη της κοινότητας ώστε να επεκτείνουμε το διάλογο σχετικά με θέματα που μας αφορούν, μας ενδιαφέρουν και μας ενημερώνουν.

Συν-δημιουργούμε γνώση μέσω της συμμετοχής του συνόλου της κοινότητας στη δημοσιογραφική διαδικασία. Σας καλούμε να συμβάλλετε στο ξεδίπλωμα της ιστορίας προσφέροντας ο καθένας τις ειδικές του γνώσεις προσθέτοντας πληροφορίες “ειδήμονα” στην ιστορία του δημοσιογράφου.

Μέσω του διαλόγου τα μέλη της κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα ή τις απόψεις τους. Παίρνουν ενεργά μέρος στη συζήτηση. Μορφώνουν τους υπόλοιπους για κάτι που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Μοιράζονται μια εμπειρία. Δείχνουν την υποστήριξή τους σε άλλου ή ακόμα εξισορροπούν τη συζήτηση. 

Οι οδηγίες

Αυτό στοχεύουμε να συμβαίνει μέσα σε ένα ασφαλές, γόνιμο και βιώσιμο περιβάλλον. Οι βασικές μας αρχές είναι: 

Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον

Η δημοσιογραφία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης και ικανοτήτων μεταξύ δημοσιογράφων και κοινού. Επομένως, είναι ανάγκη να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσεβασμός μεταξύ των μελών της κοινότητας: 

  • Ενισχύουμε την συνεργασία
  • Σεβόμαστε τα όρια των άλλων
  • Χρησιμοποιούμε επιχειρήματα

Αναφέρουμε ασύμβατες και προσβλητικές
συμπεριφορές​

Σε περίπτωση που συναντήσετε προσβλητική συμπεριφορά σε κάποιο σχόλιο παρακαλούμε μην αντιδράσετε με δημόσια απάντηση.

Δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Παρακαλούμε να μας το αναφέρετε στο [email protected] και αν χρειαστεί θα δράσουμε ανάλογα.

Οι υπεύθυνοι για το site έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή να διαγράψουν σχόλια.

Συζητάμε ιδέες και πληροφορία, όχι ανθρώπους

Στον διάλογο προκύπτουν διαφωνίες, και αυτό είναι θεμιτό και επιθυμητό ως προϋπόθεση της ενίσχυσης της πολυφωνίας/πλουραλισμού. Ωστόσο, η συζήτηση οφείλει να επικεντρώνεται στις ιδέες και όχι στους ανθρώπους που τις εκφράζουν.

Παρακαλούμε να αποφεύγονται αντικοινωνικές ή προσβλητικές συμπεριφορές όπως απειλές, προσβολές, πορνογραφία, spam, εκφοβισμό, παραβίαση ιδιωτικότητας.

Αν αισθανθείτε ότι κάποιος έχει φερθεί σε εσάς ή καποιον άλλο με ανόρμοστο τρόπο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο [email protected].

Εφαρμόζουμε τους κανόνες

Προσπαθήστε να σχολιάζετε με τρόπο σχετικό, ώστε να είναι κατανοητή η συζήτηση, να μην πλατειάζει και να έχει συνοχή. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μην ξεκινάτε συζήτηση που δεν είναι σχετική με το άρθρο/θέμα/ιστορία.
  • Μην αναρτάτε “κενά” σχόλια, όπως “Συμφωνώ” ή “!”, χρησιμοποιήστε το κουμπί “Μου αρέσει”
  • Μην αλλάζετε τη διαδοχή των σχολίων. Αν θέλετε να απαντήσετε σε συγκεκριμένο σχόλιο, χρησιμοποιήστε το σύμβολο @ και το όνομα του σχολιαστή απαντώντας από κάτω
  • Μην αναρτάτε σχόλια που διαφημίζουν κάποιο συγκεκριμένο προϊόν
  • Μην υπογράφετε τα σχόλιά σας – στα σχόλια σας επισυνάπτονται τα στοιχεία του προφίλ σας

Σε περίπτωση που κάποιος συντάκτης μας τροποποιήσει το περιεχόμενο κάποιου σχολίου σας, θα σας ειδοποιήσουμε.