Το μεγάλο στοίχημα του Σκλαβενίτη

Στις οκτώ χθες το βράδυ υπογράφτηκε μετά από τρίμηνη “κύηση” η μεγαλύτερη συμφωνία διάσωσης μιας ελληνικής επιχείρησης από μιαν άλλη. Το εγχείρημα της απορρόφησης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη είναι τόσο πολύπλοκο, που η εγχείρηση μπορεί να πετύχει, ο ασθενής όμως θα ζήσει; Η εταιρεία Σκλαβενίτης είναι αποφασισμένη να το τολμήσει.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης. [Panayiotis Tzamaros/FOSPHOTOS]

Ο δικαστικός κλητήρας χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του Δημήτρη Μαρινόπουλου και στη συνέχεια αποφάσισε, προκειμένου να υλοποιήσει τη διαταγή πληρωμής που κρατούσε στα χέρια του, από γνωστή εταιρεία καλλυντικών στην οποία χρωστούσε το σούπερ μάρκετ, να χρησιμοποιήσει μια μάλλον ασυνήθιστη μέθοδο: έσπασε με μία καρέκλα την εξώπορτα και μπήκε στο σπίτι, την ώρα που η έντρομη σύζυγός του προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Ο κλητήρας άρχισε να φορτώνει πράγματα, μέχρι την ώρα που έφτασε η αστυνομία.

Ήταν η τελευταία στροφή του δρόμου για το μεγαλύτερο ντηλ στην ιστορία του ελληνικού εμπορίου, για τη διάσωση μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έκανε τζίρο το 1% του ΑΕΠ της χώρας. Ο λόγος βέβαια για τον Μαρινόπουλο. Και η “αρένα” είχε τα πάντα. Εισβολή κλητήρων σε σπίτια, δέσμευση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των μετόχων (σ.σ. είχαν δώσει προσωπικές εγγυήσεις), αλλεπάλληλους γύρους διαπραγματεύσεων που διαρκούσαν ως τις πέντε το πρωί, δικηγόρους που διαπραγματεύονταν επί ώρες για μία φράση, προμηθευτές που συμπλήρωναν όρους στη συμφωνία εξυγίανσης, δημόσιο που συμφωνούσε σε επίπεδο γραφείου πρωθυπουργού αλλά διαφωνούσε σε επίπεδο διευθυντή ΔΟΥ, Γάλλους, Καταριανούς και Κύπριους όλους μπλεγμένους στη διαπραγμάτευση και φυσικά τράπεζες, που άλλες συμφωνούσαν και άλλες διαφωνούσαν με το ντηλ, αλλά όλες προχωρήσαν, για να μην κατηγορηθούν ότι το τορπιλίζουν.

Άγριες νύχτες στον Άλιμο

Μέχρι πριν λίγες ώρες, οι δύο πλευρές ήταν συγκεντρωμένες στο στρατηγείο της εταιρείας Μαρινόπουλος στη λεωφόρο Αλίμου, όπου προσπαθούσαν από το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου να ξεπεράσουν τα δύο τελευταία εμπόδια που είχαν απομείνει: να συναινέσουν στη συμφωνία οι Καταριανοί της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Helens και οι Γάλλοι της Carrefour.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.