Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cegap063_962474656.jpg
[JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP]

Άδηλο το μέλλον της GAP της οικογένειας Μαρινόπουλου

Την ώρα που η διάσωση των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο, μία θυγατρική που δεν πέρασε στο νέο σχήμα, αυτή που εμπορεύεται τα ρούχα GAP και Banana Republic, αναχρηματοδότησε δάνειο 24 εκατ. ευρώ που δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Το μέλλον της θεωρείται αβέβαιο, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο.
[JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP]

Στο τέλος του 2016, όταν όλη η αγορά είχε εστιάσει την προσοχή της στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για ένταξη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο πτωχευτικό δίκαιο και διάσωση της επιχείρησης με νέο επενδυτή –την εταιρεία Σκλαβενίτης– μία θυγατρική της Μαρινόπουλος κατάφερε να αναχρηματοδοτήσει τα δάνειά της.

Πρόκειται για την εταιρεία Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε, λόγω αντικειμένου, στις εταιρείες της περιμέτρου που ενδιέφεραν τον νέο φορέα, δηλαδή τη Σκλαβενίτης. Ως εκ τούτου δεν ήταν μέρος του ενεργητικού που μεταβιβάστηκε. Σύμφωνα με τη συμφωνία εξυγίανσης, οι μετοχές της προβλεπόταν ότι θα μεταβιβάζονταν στην Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών & ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων ΑΕ, δηλαδή στα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου που είχαν και τα σούπερ μάρκετ (σχετική αναφορά υπάρχει στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεση του 2016).

Η εν λόγω εταιρεία διοικείται από τους Στέφανο Μαρινόπουλο (πρόεδρο), Παναγιώτη Δ. Μαρινόπουλο (αντιπρόεδρο) και Παναγιώτη Ι. Μαρινόπουλο (μέλος) και δραστηριοποιείται στον τοµέα του λιανεµπορίου. Έχει αναπτύξει δίκτυο καταστηµάτων πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης και κατέχει το δικαίωµα αποκλειστικής χρήσης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη