Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
gap000_jb0d0.jpg
[Saul Loeb/AFP]

Μαρινόπουλος ο νέος επενδυτής της GAP του …Μαρινόπουλου

Κοντά τέσσερα χρόνια μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού της από την Alpha Bank, η GAP, συμφερόντων της οικογένειας Στέφανου Μαρινόπουλου, υπέβαλε αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο. Τι προβλέπει το σχέδιο και ποιος είναι ο νέος μέτοχος που αναλαμβάνει την τύχη της;
[Saul Loeb/AFP]

Στις 20 Οκτωβρίου η αμερικανική εταιρεία ένδυσης GAP Inc έκανε γνωστό ότι επανεξετάζει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2020, αντιπροσωπεύει μόνο το 2% των πωλήσεων της.

Μια από τις επιλογές που διερευνά είναι το κλείσιμο των καταστημάτων GAP που λειτουργούν από την εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021. Παράλληλα εξετάζει την πιθανότητα να ενισχύσει το ηλεκτρονικό της κανάλι στην Ευρώπη και τη φυσική της παρουσία στη Γηραιά Ήπειρο μέσω franchise.

Image
e05718723be281b8d55789c647a899c62843090.jpg
Ένα από τα καταστήματα της Gap που έκλεισαν πέρυσι στο Παρίσι, στην οδό rue de Rivoli.

Με αυτό το μοντέλο, δηλαδή μέσω σύμβασης δικαιόχρησης (franchise agreement), αναπτύσσεται, αν και μετ’ εμποδίων, το γνωστό αμερικανικό brand στην ελληνική αγορά από το 2008. Δικαιοπάροχος για την Ελλάδα είναι η Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, που διοικείται από τους Ιωάννη Μαρινόπουλο του Στεφάνου (πρόεδρος), Μαριάννα Μαρινοπούλου του Στεφάνου (αντιπρόεδρος) και Κωνσταντίνος Δικαιούλιας (μέλος). Μέτοχός της είναι η εταιρεία Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών & Διοίκησης Επιχειρήσεων, που ελέγχεται από μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, και η οποία στις 6 Δεκεμβρίου του 2018 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία)

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη