Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
marinopoulos.jpg

Μαρινόπουλος απέναντι σε ολόκληρη χώρα

Το δικαστήριο έπρεπε χθες το πρωί, μπροστά σε τουλάχιστον 600 ανθρώπους που γέμιζαν την ισόγεια αίθουσα της Ευελπίδων όπου επικρατούσε τροπικό κλίμα, να κάνει μία δύσκολη στάθμιση: από τη μια πλευρά ήταν η διατήρηση στη ζωή της μεγαλύτερης εμπορικής αλυσίδας της χώρας, κι από την άλλη η συμπεριφορά των μετόχων της, που επί τρία χρόνια δεν δημοσίευαν ισολογισμό. Η λύση ήταν αναγκαστικά σολομώντεια.

H εταιρεία Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου ΑΕ και άλλες τρεις συνδεδεμένες με αυτήν έλαβαν τελικά την πολυπόθητη απόφαση του δικαστηρίου για προστασία των χρεών τους από τους πιστωτές, εξαιρουμένων των εργαζομένων. Το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρηθούν “παγωμένα” τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, δίνοντας έτσι την ελάχιστη προστασία μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2016. Για τότε προσδιορίστηκε η δικάσιμος για τη διεξαγωγή της κύριας δίκης που θα κρίνει το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο κατέθεσε η εταιρεία (αρχικά η δίκη που θα συζητούσε το σχέδιο εξυγίανσης είχε προσδιοριστεί για τις 16 Νοεμβρίου 2016, όμως οι νομικοί της Μαρινόπουλος ζήτησαν να περιοριστεί η περίοδος αβεβαιότητας και να γίνει νωρίτερα η δίκη που θα κρίνει την ουσία).

Η εταιρεία ζήτησε ακόμα από το δικαστήριο να μην δεσμευτούν 3.000.000 ευρώ, ώστε να γίνουν άμεσα πληρωμές των εργαζομένων και να μην εκτελεστούν κατασχέσεις για χρέη της από μισθώματα ακινήτων. Το δικαστήριο αποφάσισε να προστατεύσει μεν τη Μαρινόπουλος από χρέη μισθωμάτων, αλλά όχι για διάστημα ανώτερο των έξι μηνών. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι μπορούν με ένδικα μέσα να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους και οι ιδιοκτήτες ακινήτων με απαιτήσεις μισθωμάτων άνω των

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη