Σκλαβενίτης, 375 ημέρες μετά

Την 1η Ιουλίου του 2016 συζητήθηκε η αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της. Ένα χρόνο μετά οι ταμπέλες στα καταστήματα της έχουν αλλάξει, όλοι σχεδόν οι προμηθευτές της έχουν πληρωθεί και τα ράφια έχουν γεμίσει με εμπόρευμα. Τώρα πια το άγχος το έχει ο όμιλος Σκλαβενίτη.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'

Φθινόπωρο του 2015. Τρεις μήνες μετά την επιβολή των capital controls, μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη συναντούν για πρώτη φορά, σε κοινωνική εκδήλωση, μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου. Είναι η περίοδος που τα προβλήματα της αλυσίδας Μαρινόπουλος δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Mόλις έχει λήξει η εννεάμηνη απεργία των δικηγόρων, η οποία είχε δώσει άτυπη “αμνηστία” στην αλυσίδα, και πια αρχίζουν να πέφτουν βροχή οι διαταγές πληρωμής, τα εξώδικα και οι αναγκαστικές εκτελέσεις.

Έχει ξεκινήσει και επισήμως πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη αλυσίδα του εγχώριου λιανεμπορίου τροφίμων. Την ίδια εποχή η οικογένεια Σκλαβενίτη έχει αποφασίσει να κάνει πίσω στην εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος, η οποία θα της έδινε πλήρη πανελλαδική παρουσία, καθώς τότε ο όμιλος Σκλαβενίτη είχε παρουσία μόνο στην Αττική με τα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη, στην Κρήτη με τα καταστήματα Χαλκιαδάκης (τον Ιανουάριο του 2015 είχε εξαγοράσει το 60% των μετοχών της, που έως τότε κατείχε η Βερόπουλος) και σε 7 περιοχές της επαρχίας μέσω της χονδρεμπορικής αλυσίδας The Mart (πρώην ΜAKRO, το 100% της οποίας εξαγόρασε επίσης τον Ιανουάριο 5015).

Οι λόγοι που η Σκλαβενίτης δεν εξαγόρασε την Βερόπουλος; Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, η γενικότερη αβεβαιότητα στην αγορά και η αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό τουλάχιστον, επικαλείται εκείνη την περίοδο η οικογένεια Σκλαβενίτη, δηλαδή τα αδέλφια Μαρία, Γεράσιμος και Στέλιος, σε δικούς τους ανθρώπους. Η ευκαιρία εκείνη χάνεται. Όχι όμως για πολύ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.