Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
anoigma_marino3.jpg

Μαρινόπουλος: Το ημιθανές ντηλ

Σκλαβενίτης και τράπεζες αποφάσισαν πριν από μερικούς μήνες να “βάλουν πλάτη” για να σωθεί ο Μαρινόπουλος και οι προμηθευτές του, που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα βούλιαζαν μαζί του. Η συμφωνία έκλεισε τον Σεπτέμβριο με την προϋπόθεση, για να τεθεί σε λειτουργία, να την εγκρίνει το δικαστήριο μέχρι τις γιορτές και τα καταστήματα να έχουν στοιχειώδη έσοδα. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Υπερκατάστημα του Μαρινόπουλου στη λεωφόρο Αλίμου, Σάββατο 10 το πρωί. Από έξω είναι παρκαρισμένα πέντε αυτοκίνητα. Μέσα το προσωπικό είναι περισσότερο από τους πελάτες, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αγοράσουν πολλά είδη. Τα μόνα πράγματα που υπάρχουν στα ράφια είναι χαρτί τουαλέτας και καθαριστικά. Η ταμίας μας λέει ότι «θα πάρει καιρό [για να ανακάμψουμε] αν πετύχει η συγχώνευση με τον Σκλαβενίτη...».

Έχουν περάσει δύο μήνες από τη συμφωνία εξυγίανσης με την οποίαν ο Σκλαβενίτης ανέλαβε να σώσει την αλυσίδα του Μαρινόπουλου από τη χρεοκοπία και σε πολλά μεγάλα μαγαζιά της αλυσίδας είναι σαν να μην έχει περάσει μία μέρα. Τα ράφια άδεια, η φήμη των μαγαζιών “καμμένη”. «Αν δεν κρεμάσουμε το “Σκλαβενίτης” απ’ έξω δεν θα ξαναμπεί ο κόσμος μέσα στα μαγαζιά», λέει ένας από τους πρωταγωνιστές του ντηλ, που έκανε το καλοκαίρι τον εμπορικό κόσμο της χώρας να κρατάει την ανάσα του.

Image
stigmiotypo_2016-12-08_6.33.08_m.m.png
Το κατάστημα Carrefour στον Άλιμο.

Η καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης

Η συμφωνία για τη διάσωση του Μαρινόπουλου έχει αναλυθεί από τον ιστότοπο αυτό, όπως εξάλλου και οι καταναγκασμοί που οδήγησαν στη σύναψή της, αντί να αφεθεί η εταιρεία να πτωχεύσει. Εδώ θα αρκεστούμε σε μια παρατήρηση σχετικά με τον «ηθικό κίνδυνο»: ένας οικονομικός

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη