Μαρινόπουλος: Το ημιθανές ντηλ

Σκλαβενίτης και τράπεζες αποφάσισαν πριν από μερικούς μήνες να “βάλουν πλάτη” για να σωθεί ο Μαρινόπουλος και οι προμηθευτές του, που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα βούλιαζαν μαζί του. Η συμφωνία έκλεισε τον Σεπτέμβριο με την προϋπόθεση, για να τεθεί σε λειτουργία, να την εγκρίνει το δικαστήριο μέχρι τις γιορτές και τα καταστήματα να έχουν στοιχειώδη έσοδα. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'

Υπερκατάστημα του Μαρινόπουλου στη λεωφόρο Αλίμου, Σάββατο 10 το πρωί. Από έξω είναι παρκαρισμένα πέντε αυτοκίνητα. Μέσα το προσωπικό είναι περισσότερο από τους πελάτες, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αγοράσουν πολλά είδη. Τα μόνα πράγματα που υπάρχουν στα ράφια είναι χαρτί τουαλέτας και καθαριστικά. Η ταμίας μας λέει ότι «θα πάρει καιρό [για να ανακάμψουμε] αν πετύχει η συγχώνευση με τον Σκλαβενίτη...».

Έχουν περάσει δύο μήνες από τη συμφωνία εξυγίανσης με την οποίαν ο Σκλαβενίτης ανέλαβε να σώσει την αλυσίδα του Μαρινόπουλου από τη χρεοκοπία και σε πολλά μεγάλα μαγαζιά της αλυσίδας είναι σαν να μην έχει περάσει μία μέρα. Τα ράφια άδεια, η φήμη των μαγαζιών “καμμένη”. «Αν δεν κρεμάσουμε το “Σκλαβενίτης” απ’ έξω δεν θα ξαναμπεί ο κόσμος μέσα στα μαγαζιά», λέει ένας από τους πρωταγωνιστές του ντηλ, που έκανε το καλοκαίρι τον εμπορικό κόσμο της χώρας να κρατάει την ανάσα του.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.