Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
Κείμενο:
Βίντεο:
anoigmamarino.jpg

Επιχειρήσεις στο έλεος του Μαρινόπουλου

Οι εταιρείες που κινδυνεύουν να παρασυρθούν στον γκρεμό μαζί με τον Μαρινόπουλο είναι δύο χιλιάδες. Επαγγελματίες που επιβίωσαν μέσα στην κρίση γιατί μέτραγαν προσεκτικά τα βήματά τους και δεν έκαναν παράτολμα ανοίγματα, σήμερα φοβούνται ότι θα πληρώσουν για λάθη που δεν ήταν δικά τους.

 

Ντόμινο καταρρεύσεων χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου ΑΕ. Οι περισσότεροι από τους 2.000 προμηθευτές της μεγαλύτερης εμπορικής αλυσίδας της χώρας, που ζήτησε να ενταχτεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ελπίζουν σε ένα θαύμα και παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Image
01.jpg
Η βιοτεχνία Sakoplast εξαρτιόταν και από τη Μαρινόπουλος ΑΕ.

Ανάμεσα τους και η βιοτεχνία Sakoplast, μια μικρή επιχείρηση με έδρα την Καλλιθέα. Η Sakoplast δημιουργήθηκε το 1970 από τον Αλέκο Άννινο. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που τυποποίησε και συσκεύασε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων και ρούχων, ακολουθώντας τις καταναλωτικές ανάγκες της δεκαετίας του '70, όταν εξαπλώθηκαν τα σούπερ-μάρκετ και πλέον οι πελάτες μπορούσαν να αυτοεξυπηρετούνται από τα ράφια. Υπήρξε ηγέτης της αγοράς στο είδος της. Σήμερα, η Αλεξάνδρα Αννίνου που κληρονόμησε την εταιρεία, παλεύει για να την κρατήσει στην αγορά. Η Μαρινόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της. Το inside story την επισκέφτηκε.

Επισκεφτήκαμε και το υποκατάστημα της Μαρινόπουλος στην Καλλιθέα. Είναι ένα επιβλητικό κτίριο, ένα μεγαθήριο περιτριγυρισμένο από δεκάδες κλειστά εγκαταλελειμμένα μαγαζιά.

Image
02.jpg
Ένα από τα κλειστά μαγαζιά γύρω από τον Μαρινόπουλο.

Έρημοι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη