Επιχειρήσεις στο έλεος του Μαρινόπουλου

Οι εταιρείες που κινδυνεύουν να παρασυρθούν στον γκρεμό μαζί με τον Μαρινόπουλο είναι δύο χιλιάδες. Επαγγελματίες που επιβίωσαν μέσα στην κρίση γιατί μέτραγαν προσεκτικά τα βήματά τους και δεν έκαναν παράτολμα ανοίγματα, σήμερα φοβούνται ότι θα πληρώσουν για λάθη που δεν ήταν δικά τους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
2
'

 

Ντόμινο καταρρεύσεων χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου ΑΕ. Οι περισσότεροι από τους 2.000 προμηθευτές της μεγαλύτερης εμπορικής αλυσίδας της χώρας, που ζήτησε να ενταχτεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ελπίζουν σε ένα θαύμα και παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Ανάμεσα τους και η βιοτεχνία Sakoplast, μια μικρή επιχείρηση με έδρα την Καλλιθέα. Η Sakoplast δημιουργήθηκε το 1970 από τον Αλέκο Άννινο. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που τυποποίησε και συσκεύασε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων και ρούχων, ακολουθώντας τις καταναλωτικές ανάγκες της δεκαετίας του '70, όταν εξαπλώθηκαν τα σούπερ-μάρκετ και πλέον οι πελάτες μπορούσαν να αυτοεξυπηρετούνται από τα ράφια. Υπήρξε ηγέτης της αγοράς στο είδος της. Σήμερα, η Αλεξάνδρα Αννίνου που κληρονόμησε την εταιρεία, παλεύει για να την κρατήσει στην αγορά. Η Μαρινόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της. Το inside story την επισκέφτηκε.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.