ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που θέτει το THE REFUGE, το νέο cross-media ντοκιμαντέρ που αφηγείται μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο τη ζωή στη γειτονιά των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το αρχιτεκτονικό μνημείο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας συνεχίζει να φιλοξενεί –με άλλους όρους– εκτοπισμένους και φτωχούς μετά από σχεδόν έναν αιώνα.
Δευτέρα 06/07/2020

Το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ στο θέατρο Πόρτα αναπαριστά ένα δείπνο στο οποίο καλεσμένες είναι μεταξύ άλλων η Πάπισσα Ιωάννα, η πρώτη γυναίκα της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας και η ηρωίδα ενός πίνακα του Μπρέγκελ, που συζητούν για το τίμημα της φεμινιστικής ζωής.
Σάββατο 15/02/2020

Είναι μια όαση πρασίνου ακριβώς στο κέντρο της πόλης, ένας υπέροχος τόπος που αγαπιέται πολύ από τους Αθηναίους. Ωστόσο παρουσιάζει μια εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης και σε ορισμένα σημεία πνίγεται στα σκουπίδια.
Δευτέρα 17/12/2018

Είναι παιδιά σε τρυφερή ηλικία που δραπέτευσαν από τον πόλεμο, την πείνα και την ανέχεια αντιμετωπίζοντας, πολλές φορές χωρίς την συνοδεία των οικείων τους, ένα μακρινό και γεμάτο κινδύνους ταξίδι. Στην Ελλάδα τους περίμεναν συνθήκες συχνά χειρότερες από εκείνες που άφησαν πίσω τους.
Τετάρτη 24/10/2018

Επισκεφθήκαμε με την κάμερα του inside story το Μάτι δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά κι ανακαλύψαμε τις μικρές εστίες ζωής, που δίνουν την ελπίδα ότι κάποτε η περιοχή θα ξεπεράσει το τραύμα της ραγδαίας απώλειας ζωών, φυσικού περιβάλλοντος και περιουσιών.
Σάββατο 22/09/2018

Η ιστορική ιταλική τηλεοπτική σειρά «Οδύσσεια», με την Ειρήνη Παπά στον ρόλο της Πηνελόπης, προβλήθηκε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο «Σχολείο της Αθήνας-Ειρήνης Παπά», σε ένα αφιέρωμα στη μεγάλη ηθοποιό. Προβάλλουμε τρία αποσπάσματα, που παραχώρησαν στο inside story η ιταλική πρεσβεία και η ιταλική τηλεόραση RAI.
Τρίτη 04/09/2018