Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κείμενο:
odys.jpg

Η Οδύσσεια της Ειρήνης Παπά

Η ιστορική ιταλική τηλεοπτική σειρά «Οδύσσεια», με την Ειρήνη Παπά στον ρόλο της Πηνελόπης, προβλήθηκε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο «Σχολείο της Αθήνας-Ειρήνης Παπά», σε ένα αφιέρωμα στη μεγάλη ηθοποιό. Προβάλλουμε τρία αποσπάσματα, που παραχώρησαν στο inside story η ιταλική πρεσβεία και η ιταλική τηλεόραση RAI.

Εννέα η ώρα το βράδυ, μόλις έχει ολοκληρωθεί το δελτίο ειδήσεων και το δημοφιλές διαφημιστικό διάλειμμα Carosello. Η ιταλική οικογένεια στριμώχνεται στον βελούδινο καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, τα παιδιά καταλαμβάνουν την καλύτερη θέση. Ο πατέρας πατά τον διακόπτη κάτω από την οθόνη και η παράσταση αρχίζει…

Διανύουμε το θρυλικό 1968 και δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί ξεχύνονται στους δρόμους σε συμπαράσταση προς τους Γάλλους φοιτητές που αλλάζουν την πορεία της ιστορίας. Η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI επιχειρεί και αυτή τη δική της μικρή επανάσταση, προβάλλοντας την πρώτη στην ιστορία της έγχρωμη σειρά. Έτσι, συμβολικά διασκευάζει και προσαρμόζει στη μικρή οθόνη την Οδύσσεια, το έπος του Ομήρου.

Η σειρά, οπού πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Πηνελόπης η Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παπά, καθηλώνει στις οθόνες εκατομμύρια τηλεθεατές και γίνεται για μερικούς μήνες η αγαπημένη βραδινή συνήθεια των Ιταλών.

Πενήντα χρόνια μετά, με αφορμή την τιμητική βραδιά για τα ενενηκοστά γενέθλια της μεγάλης ηθοποιού, προβάλλεται μέρος του σίριαλ, για πρώτη φορά με ελληνικούς υποτίτλους, στο Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά, τον υπέροχο χώρο που η ίδια η ηθοποιός έχει δημιουργήσει και φιλοξενεί σήμερα τη Δραματική

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη