ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

Η Ρόουζ Ντάγκντεϊλ, όταν δεν έβαζε βόμβες, έκλεβε πίνακες του Βερμέερ.
Σάββατο 14/11/2020

Το φεστιβάλ-ορόσημο της δεκαετίας των sixties, το «ξύλο» στο θέατρο Παλλάς στην Ελλάδα και η φετινή επετειακή αναβίωση που ματαιώθηκε.
Τρίτη 20/08/2019

Χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν και διεκδικούν περισσότερες πολιτικές ελευθερίες, δείχνοντας ότι τα χρόνια της ευφορίας βρίσκονται στο παρελθόν για τον πρόεδρο Πούτιν.
Τετάρτη 07/08/2019

Μια χώρα που εδώ και πολλά χρόνια πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, βιώνει σήμερα μια μοναδική ειρηνική επανάσταση. Στην πρωτοπορία της εξέγερσης που ανέτρεψε μία τριαντάχρονη δικτατορία, είναι οι γιατροί της χώρας. Τέσσερις γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτές τις ιστορικές στιγμές μιλούν στο inside story.
Παρασκευή 10/05/2019

Πριν ακριβώς μισό αιώνα, ο πλανήτης σημαδεύτηκε από καθοριστικά ιστορικά γεγονότα και πράξεις ανυπακοής από άκρη σε άκρη του. Από τον Μάη του Παρισιού έως τους Ολυμπιακούς του Μεξικό, αυτά είναι τα γεγονότα που άφησαν το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια ιστορία.
Τρίτη 01/05/2018

Οι δύο συναυλίες που έδωσε ο Κέιβ την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ αποτέλεσαν την αιτία για ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα σε φημισμένους μουσικούς. Παράλληλα έθεσαν ένα σημαντικό ζήτημα: Τελικά το μποϊκοτάζ των συναυλιών προωθεί τα αιτήματα των Παλαιστινίων ή είναι στείρος ακτιβισμός;
Τρίτη 28/11/2017