Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Επιμέλεια:
cerichie_havens.jpg
Ο Richie Havens στη σκηνή του Woodstock. [woodstock.com]

Woodstock: 50 χρόνια μετά

Το φεστιβάλ-ορόσημο της δεκαετίας των sixties, το «ξύλο» στο θέατρο Παλλάς στην Ελλάδα και η φετινή επετειακή αναβίωση που ματαιώθηκε.
Ο Richie Havens στη σκηνή του Woodstock. [woodstock.com]

Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από το φεστιβάλ-ορόσημο της γενιάς των sixties, που έγινε στις 15-18 Αυγούστου 1969 στη μικρή πόλη Wallkill των ΗΠΑ. Ωστόσο, η επετειακή αναβίωση που επιχειρήθηκε για τον Αύγουστο του 2019 ματαιώθηκε. Ανατρέχουμε στο φεστιβάλ της δεκαετίας του 60, στους πρωταγωνιστές, τους καλλιτέχνες και τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν, το πολιτικό κλίμα της εποχής με το αντιπολεμικό κίνημα στην κορύφωσή του, τους hippies, τα ναρκωτικά, την ψυχεδέλεια, τους απραγματοποίητους μύθους κι ένα πολιτικό «μυστικό» της περιοχής. Επίσης, θυμίζουμε τι έγινε στην Ελλάδα όταν προβλήθηκε η ταινία στο θέατρο Παλλάς και τέλος, αναφέρουμε πώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επετειακή του αναβίωση.

Δυο νεαροί, φιλόδοξοι hippies

Η αρχική σκέψη και ο στόχος δυο νεαρών, 24 και 27 χρονών τότε, για τη συναυλία-ορόσημο των sixties το 1969 στο Woodstock ήταν καθαρά το κέρδος. Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1967, όταν δύο νέοι και πετυχημένοι επιχειρηματίες, ο John P. Roberts και ο Joel Rosenman, δημοσίευσαν μια αγγελία στην εφημερίδα «Wall Street Journal» αναζητώντας ιδέες για έξυπνες επενδύσεις. Στην αγγελία, μεταξύ άλλων, απάντησαν ο παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής συναυλιών Michael

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη