ΝΕΟΙ

Άνθρωποι που κινούνται στον χώρο του ρεμπέτικου εδώ και δεκαετίες μας εξηγούν πώς γίνεται τραγούδια του ’30 να φέρνουν δάκρυα στα μάτια των 20ρηδων, έναν αιώνα μετά τη δημιουργία τους.
Τετάρτη 26/08/2020

Υποτίθεται πως οι αλγόριθμοι του YouTube επιλέγουν και μας προτείνουν τα βίντεο που σχετίζονται πιο πολύ με τα ενδιαφέροντά μας. Στην πράξη όμως, υποστηρίζουν μελετητές του Μέσου, αποτελούν «μηχανές παραπληροφόρησης» που οδηγούν στην ριζοσπαστικοποίηση νέων.
Πέμπτη 07/11/2019

Οι «επαγγελματίες» παίκτες videogames αυξάνονται και στην Ελλάδα, όπου εδώ και χρόνια διοργανώνονται τουρνουά με χρηματικά έπαθλα και μεγάλο ανταγωνισμό. Τι γίνεται όταν το πληκτρολόγιο αντικαθιστά τη μπάλα, ποια είναι η δουλειά των προπονητών και ποιο είναι το κέρδος γι' αυτούς που ασχολούνται;
Δευτέρα 26/08/2019

Το φεστιβάλ-ορόσημο της δεκαετίας των sixties, το «ξύλο» στο θέατρο Παλλάς στην Ελλάδα και η φετινή επετειακή αναβίωση που ματαιώθηκε.
Τρίτη 20/08/2019

Με αφορμή την τραγική ιστορία μίας νεαρής που έβαλε τέλος στη ζωή της, το inside story διερευνά τους μηχανισμούς και τις επιπτώσεις του ψυχικού τραύματος στα παιδιά και τους εφήβους.
Πέμπτη 04/07/2019

Τι μήνυμα θέλει να περάσει αυτός που κρεμάει τα παλιά του παπούτσια στα καλώδια του ηλεκτρικού; Είναι μόδα, η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να αφήσει το αποτύπωμά του ή κάτι παραπάνω;
Δευτέρα 28/01/2019