Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
untitled-5.jpg
Η ομάδα Protest Stencil έβαλε σε στάσεις λεωφορείων και άλλα σημεία του Λονδίνου αφίσες με το σύνθημα «Νικ Κέιβ, ξεπουλήθηκε στο ισραηλινό απαρτχάιντ».

Ο Νικ Κέιβ και το Παλαιστινιακό

Οι δύο συναυλίες που έδωσε ο Κέιβ την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ αποτέλεσαν την αιτία για ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα σε φημισμένους μουσικούς. Παράλληλα έθεσαν ένα σημαντικό ζήτημα: Τελικά το μποϊκοτάζ των συναυλιών προωθεί τα αιτήματα των Παλαιστινίων ή είναι στείρος ακτιβισμός;
Η ομάδα Protest Stencil έβαλε σε στάσεις λεωφορείων και άλλα σημεία του Λονδίνου αφίσες με το σύνθημα «Νικ Κέιβ, ξεπουλήθηκε στο ισραηλινό απαρτχάιντ».

«Αγαπώ το Ισραήλ και τον λαό του και αποφάσισα να δώσω τις δύο συναυλίες που είχα προγραμματίσει επειδή για μένα είναι ζήτημα αρχής να μην επιτρέπω να λογοκρίνουν τη μουσική μου». Αυτή είναι πάνω κάτω η περίληψη όσων είπε ο Νικ Κέιβ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Τελ Αβίβ λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Menorah Arena για την πρώτη από τις δύο sold out συναυλίες του. Ήταν η απάντησή του στην ανοικτή επιστολή που του είχαν απευθύνει οι Kαλλιτέχνες για την Παλαιστίνη προκειμένου να ματαιώσει τις συναυλίες στο Ισραήλ «όσο υπάρχει εκεί απαρτχάιντ».

Στη συνέντευξη ο Κέιβ είπε και άλλα ενδιαφέροντα. Αφού τόνισε ότι δεν είχε αποκλείσει ποτέ το Ισραήλ από τις περιοδείες του (απλώς, όποτε εξέταζε το ενδεχόμενο, όπως το 1997, οι πωλήσεις των δίσκων του ήταν χαμηλές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη