Οκτώ Χρόνια Μνημόνιο

Γιατί ακόμα συζητάμε για νέες περικοπές, μετά από τρία μνημόνια και τα περισσότερα μέτρα που έλαβε ποτέ χώρα που βρέθηκε σε “πρόγραμμα”; Στο inside story ξεκινάμε μια περιήγηση στα χρόνια των μνημονίων με οδηγό τους αριθμούς, τις επίσημες εκθέσεις, τις ανεπίσημες αναφορές και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων, για να ανακαλύψουμε τι έγιναν τα 72,5 δισ. ευρώ των μέτρων που έλαβε η χώρα και γιατί δεν ήταν αρκετά για να βγούμε από την κρίση.

Η Ελλάδα δεν γίνεται ξαφνικά οικονομικός παράδεισος μετά τον Αύγουστο, αφού παραμένουν αρκετά σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν προ κρίσης ενώ προστέθηκαν νέα λόγω κρίσης. Ετσι, τίθεται το ερώτημα, ποιοί είναι οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής υπό το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας;
Πέμπτη 19/07/2018

Η Ελλάδα παίρνει τον δρόμο της αυτόνομης χρηματοδότησης των αναγκών της, κλείνοντας τον κύκλο που ξεκίνησε το 2010 αλλά παρατείνοντας τις βαριές υποχρεώσεις της ως προς την αποπληρωμή των δανείων που έλαβε αυτά τα χρόνια, μέχρι το 2060.
Τρίτη 26/06/2018

Η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει σήμερα έναν πολυετή προϋπολογισμό, που διαμορφώνει το δημοσιονομικό πλαίσιο έως και το 2022.
Πέμπτη 14/06/2018

Δημοσιοποιήθηκε εχθές το επικαιροποιημένο μνημόνιο με 30 δεσμεύσεις παλιές και νέες που περνούν στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή. Μεταξύ των νέων και η ανάληψη της υποχρέωσης να συνταχθεί λίστα επιλογής ποινικών υποθέσεων που θα δικαστούν κατά προτεραιότητα.
Παρασκευή 25/05/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να γιορτάζει σήμερα 9 Μαΐου την «Ημέρα της Ευρώπης», που συμβολίζει την αλληλεγγύη και την ενότητα ανάμεσα στα κράτη-μέλη, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας οι έννοιες αυτές έχουν επιλεκτική ισχύ.
Τετάρτη 09/05/2018

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της προσφυγής της Ελλάδας στην οικονομική βοήθεια της τρόικας (23 Απριλίου 2010) και την επικείμενη ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων, το inside story φιλοξενεί την κατάθεση ψυχής πέντε συντακτών του οικονομικού ρεπορτάζ, που παρακολούθησαν επί οκτώ χρόνια πιο κοντά από τον καθένα αυτήν την ιστορική περιπέτεια της χώρας.
Δευτέρα 23/04/2018