Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cover-kadda.jpg
O Πιέρ Μοσκοβισί κάνει δηλώσεις πριν μπει στο Eurogroup, Βρυξέλλες, 24 Μαΐου 2018. [European Union Newsroom]

Οι 30 εκκρεμότητες που περνούν στη μεταμνημονιακή εποχή και η κατ’ επιλογή εκδίκαση ποινικών υποθέσεων

Δημοσιοποιήθηκε εχθές το επικαιροποιημένο μνημόνιο με 30 δεσμεύσεις παλιές και νέες που περνούν στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή. Μεταξύ των νέων και η ανάληψη της υποχρέωσης να συνταχθεί λίστα επιλογής ποινικών υποθέσεων που θα δικαστούν κατά προτεραιότητα.
O Πιέρ Μοσκοβισί κάνει δηλώσεις πριν μπει στο Eurogroup, Βρυξέλλες, 24 Μαΐου 2018. [European Union Newsroom]

Από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, κάποια δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι την 20η Αυγούστου του 2018, που οριοθετεί την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Βοήθειας των δανειστών προς την Ελλάδα.

Οι εκκρεμείς υποχρεώσεις συμπληρώνονται από δράσεις που ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο να έχουν «ουρές», αλλά και από νέες απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Οι πιο πολλές από αυτές τις δεσμεύσεις έχουν αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Μερικές είναι μετέωρες χρονικά (όπως η υπό σύσταση αναπτυξιακή τράπεζα) και κάποιες άλλες είναι απαιτήσεις «διαρκείας», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μέτρα που θα τα στηρίζουν.

Το inside story καταγράφει ένα προς ένα τα 30 προαπαιτούμενα που θα ακολουθούν τη χώρα μετά τον Αύγουστο του 2018, με βάση όσα αναφέρονται στο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει ειδική σημασία, γιατί είναι το κείμενο που συνυπογράφουν κυβέρνηση και θεσμοί και θα οδηγήσει στην συμφωνία «εξόδου» από τα μνημόνια.

Image
41a476cc-ed27-3d4d-8b31-df7e48225fac_preview.jpg
[European Union Newsroom]

Το κείμενο δεν είναι το τελικό. Δημοσιοποιήθηκε προσωρινά, μετά τις διαπραγματεύσεις που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη