ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με αφορμή την ιταλική ταινία «Είμαι η άβυσσος», που καταπιάνεται με τους κατά συρροή δολοφόνους, συζητάμε για τις βίαιες προσωπικότητες και τις συνθήκες που ευνοούν τα εγκλήματα.
Παρασκευή 18/11/2022

Στις 15 Ιουνίου ξεκινάει η από την αρχή εξέταση της υπόθεσης από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, με όλα τα νομικά ενδεχόμενα ανοιχτά. Πιθανή είναι ακόμη και η αθώωση της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και η αύξηση της ποινής τους. Τι αναφέρουν οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας.
Παρασκευή 10/06/2022

Πυρετώδεις έρευνες επί 1,5 χρόνο από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τη Europol και αστυνομικές αρχές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, οδήγησαν σε 105 συλλήψεις, αρκετές στην Ελλάδα, και την εξάρθρωση μίας εγκληματικής οργάνωσης που κατάφερε να κλέψει σχεδόν 12 εκατ. ευρώ από αμερικανικές τράπεζες.
Πέμπτη 11/02/2021

Σήμερα 7 Οκτωβρίου ανακοινώνεται η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, για το αν δηλαδή θα καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση ένα πολιτικό κόμμα που βρέθηκε επί χρόνια στην ελληνική Βουλή.
Τετάρτη 07/10/2020

Τα μέτρα για την πανδημία βάζουν εμπόδια στον δρόμο των εγκληματικών οργανώσεων, που προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, ενώ παράλληλα κοιτάζουν μπροστά και ονειρεύονται μεγάλα κέρδη, πάνω στα κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια που θα δημιουργηθούν. Τέσσερις ειδικοί στο οργανωμένο έγκλημα, που είτε το έχουν αντιμετωπίσει είτε το μελετούν, μιλούν στο inside story.
Παρασκευή 08/05/2020

Κυβερνοεγκληματίες και κοινοί απατεώνες με γρήγορα αντανακλαστικά έχουν μετατρέψει την κρίση του κορονοϊού σε ευκαιρία για την τσέπη τους.
Παρασκευή 10/04/2020