Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
pota.jpg
[Photo by Adam Wilson on Unsplash]

Είσαι σίγουρος ότι το ποτό σου είναι καθαρό;

Φθηνό αλκοόλ από τη Βουλγαρία για την παρασκευή αυτοσχέδιων ποτών-«μπόμπα» σε κρυφά εργαστήρια της Αττικής εισήγαγε παράνομα στη χώρα κύκλωμα λαθρεμπόρων, που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.
[Photo by Adam Wilson on Unsplash]

Μετά από μυστική έρευνα δύο μηνών, οι ελληνικές διωκτικές αρχές συνέλαβαν δεκατέσσερα άτομα, Έλληνες και Βούλγαρους, ανάμεσα στους οποίους και τον φερόμενο ως αρχηγό του λαθρεμπορικού δικτύου, που εισήγαγε παράνομα αλκοόλ από τη Βουλγαρία για την παρασκευή ποτών-«μπόμπα». Στη διάρκεια της έρευνας, στελέχη της υπηρεσίας εφάρμοσαν «ειδικές ανακριτικές πράξεις», παρακολουθώντας όχι μόνο τις τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων αλλά και τις κινήσεις τους, με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα.

Το πρωί της 20ής Φεβρουαρίου αστυνομικοί έκαναν ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές εφόδους σε έξι κρυφές αποθήκες σε Παγκράτι, Βύρωνα και Πειραιά, σε ένα παράνομο παρασκευαστήριο αλκοολούχων ποτών στο Ίλιον και σε δύο αδειοδοτημένες ποτοποιίες σε Αττική και Πάτρα. Βρήκαν μεταξύ άλλων βότκα, τεκίλα, ρακί «χύμα» μέσα σε διάφανα πλαστικά μπιτόνια και χιλιάδες μπουκάλια από γνωστές μάρκες ποτών, στα οποία όμως οι ετικέτες είχαν αντικατασταθεί από άλλες, πλαστές.

Image
bobes5.jpg
Φωτογραφία από την επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας. [astynomia.gr]

Δύο από τα μέλη του κυκλώματος δεν ήταν άγνωστα στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Ένας 60χρονος κάτοικος Νέας Σμύρνης είχε και το 2016 κατηγορηθεί από την Οικονομική Αστυνομία ότι εισήγαγε και διακινούσε παράνομα στην Ελλάδα φθηνό αλκοόλ από τη Βουλγαρία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη