Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
ceceposs.jpg
[Europol]

Πολυεθνική τραπεζική απάτη εκατομμυρίων με Έλληνες πρωταγωνιστές

Πυρετώδεις έρευνες επί 1,5 χρόνο από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τη Europol και αστυνομικές αρχές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, οδήγησαν σε 105 συλλήψεις, αρκετές στην Ελλάδα, και την εξάρθρωση μίας εγκληματικής οργάνωσης που κατάφερε να κλέψει σχεδόν 12 εκατ. ευρώ από αμερικανικές τράπεζες.
[Europol]

Στενή συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, της Europol και των αστυνομικών αρχών της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Ουκρανίας σε συνδυασμό με πολύμηνες διασυνοριακές έρευνες χρειάστηκαν για την εξάρθρωση μιας διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με Έλληνες σε κομβικές θέσεις και δεκάδες μέλη και συνεργούς διαφόρων εθνικοτήτων. Οι παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος εκτείνονταν σε 24 ισπανικές επαρχίες και συνολικά 15 χώρες του εξωτερικού – εκτός από τις προαναφερόμενες, στη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Λετονία.

Με δύο λόγια

Σας έχει τύχει σιγουρα σε μια ηλεκτρονική συναλλαγή ο έμπορος που σας πουλά ένα προϊόν (ή μια υπηρεσία) να δεσμεύσει το ποσό για την αγορά από την κάρτα σας, αλλά να μην το αντλήσει, παρά μόνο αφότου ολοκληρωθεί η πώληση. Εάν το τελευταίο για κάποιο λόγο δεν γίνει, το δεσμευμένο ποσό αποδεσμεύεται. Η προθεσμία για την αποδέσμευσή του διαφέρει πολύ ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία: κυμαίνεται μεταξύ 24 ωρών και 45 ημερών. Αυτήν ακριβώς τη διαφορά εκμεταλλεύτηκε η διεθνής εγκληματική

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη