Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
mas.jpg

Η επιχείρηση που αποκάλυψε την στενή σχέση Μαφίας και Μασονίας

Επιχείρηση του εισαγγελέα Νικόλα Γκρατέρι οδήγησε στη σύλληψη 300+ μαφιόζων, δικαστικών και αστυνομικών. Κυρίως ξεσκέπασε τη σχέση της Ντραγκέτα με τα «λευκά κολάρα», που στηρίχτηκε πάνω στο οικοδόμημα των ιταλικών στοών.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 έλαβε χώρα στην Ιταλία, και όχι μόνο, μια αστυνομική επιχείρηση που απαίτησε τη συμμετοχή 3.000 καραμπινιέρων. Συνολικά 334 άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους πολιτικοί, δικηγόροι, λογιστές και ένας διευθυντής της αστυνομίας, με τις κατηγορίες να ποικίλλουν: από σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φόνο και εκβιασμό, μέχρι ξέπλυμα χρήματος και τοκογλυφία. Ήταν το αποκορύφωμα της επιχείρησης Rinascita Scott που κεντρικό στόχο είχε μια από τις πιο ισχυρές «οικογένειες» της Ντράγκετα, την Oικογένεια Μανκούζο που δραστηριοποιείται κυρίως στην επαρχία Βίμπο Βαλέντια.

Η Ντράγκετα, η μεγαλύτερη σήμερα εγκληματική οργάνωση της Ιταλίας που έχει υπερσκελίσει τις έτερες οργανώσεις της Μαφίας, την Καμόρα και την Κόζα Νόστρα, δεν είναι τίποτα λιγότερο από το τέλειο franchise καθώς δεν υπάρχει πλευρά της πολιτικής και οικονομικής ζωής που να μην έχει εισχωρήσει. Σήμερα, όμως, ένας δικαστικός κομήτης προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να έχει και πάλι εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Οι συλλήψεις δεν περιορίστηκαν στη Καλάμπρια, όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της Ντραγκέτα, αλλά εκτάθηκαν σε 12 επαρχίες της Ιταλίας, όπως και στην Ελβετία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία.

Κατά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 4 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθύντρια Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605 

Αριθμός Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου: 242903 logo
jti certified Το inside story έχει πιστοποιηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα JTI και το πρότυπο CWA 17493:2019 το οποίο προάγει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ταυτότητα και τα έσοδα του Μέσου Ενημέρωσης καθώς και δεικτών που αφορούν τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία σχετικά με τις δραστηριότητες του.