Μιλούν οι γυναίκες από τη Μολδαβία που έπεσαν θύματα trafficking στην Ελλάδα

Μυστική έρευνα της Αστυνομίας, που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποκάλυψε κύκλωμα μαστροπών που έλεγχε δέκα οίκους ανοχής στην οδό Φυλής κι αλλού στο κέντρο της Αθήνας. Τον φάκελο της υπόθεσης, που περιέχει τις μαρτυρίες των γυναικών που έπεσαν θύματα trafficking, φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το inside story.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Φυλλάδια σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο στη Μολδαβία διαφημίζουν φτηνές βίζες και ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό. [Kelsey Hoie Ferrell]

«Φαίνεται ένα κορίτσι πρώιμα μεγαλωμένο. Η πρώτη της σεξουαλική εμπειρία υπήρξε τραυματική και βίαιη, χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Δάκρυζε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης». Πρόκειται για απόσπασμα πραγματογνωμοσύνης που συνέταξε ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. για το ένα από τα νεαρά κορίτσια από τη Μολδαβία, που εκδίδονταν στην οδό Φυλής για λογαριασμό πολυεθνικού κυκλώματος trafficking. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο, όταν η 18χρονη Ταμάρα κατάφερε να ξεφύγει από τους σωματοφύλακες της σπείρας που την κρατούσαν αιχμάλωτη και, αφού πρώτα επέστρεψε στη χώρα της, να καταγγείλει όσα είχε περάσει σε αστυνομικούς του Κισινάου. Τον φάκελο της υπόθεσης φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το inside story.

Ως αρχηγικά μέλη του κυκλώματος μαστροπείας περιγράφονται ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 31χρονη Μολδαβή γυναίκα του

Από τη μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα των μαστροπών έλεγχε δέκα οίκους ανοχής στις οδούς Φυλής, Διδύμου, Χωματιανού και Ιάσονος. Ως αρχηγικά μέλη του περιγράφονται ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και η Μολδαβή γυναίκα του, 31 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είχαν συμμετοχή στη στρατολόγηση των κοριτσιών, τη μεταφορά τους από και προς τους οίκους ανοχής κ.ο.κ. Πολλά από τα θύματα των μαστροπών δεν είχαν ενηλικιωθεί όταν στρατολογήθηκαν και γι’ αυτό οι κατηγορούμενοι τούς έδιναν πλαστά διαβατήρια για να κρύβουν την πραγματική τους ηλικία. Για να εξασφαλίζουν άδειες παραμονής και εργασίας τις υποχρέωναν να συνάπτουν εικονικούς γάμους και σύμφωνα συμβίωσης με Έλληνες, σε δικηγορικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.