Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 15 Ιουνίου ξεκινάει η από την αρχή εξέταση της υπόθεσης από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, με όλα τα νομικά ενδεχόμενα ανοιχτά. Πιθανή είναι ακόμη και η αθώωση της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και η αύξηση της ποινής τους. Τι αναφέρουν οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Η Μάγδα Φύσσα μιλάει στον κόσμο έξω από το Εφετείο μετά την ανάγνωση της απόφασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου 2020. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

«Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 9:00, στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο λειτουργίας της οποίας τελέστηκε, μεταξύ άλλων, και η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Η πρωτόδικη απόφαση, αποτέλεσμα πολυετούς και κοπιώδους εργασίας των παραγόντων της δίκης δικαίωσε τα θύματα αλλά και τις φωνές που επί σειρά ετών προειδοποιούσαν για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγες ημέρες οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Αργύρης Συρίγος και Μαρίνα Δαλιάνη.

«Από μέρους μας, οι παριστάμενοι προς υποστήριξη της κατηγορίας καλούμαστε εκ νέου να εκθέσουμε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων, έχοντας την πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση θα επικυρωθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο». Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα κλείνει με κάλεσμα προς «όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα, να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτήν τη μάχη».

Καλέσματα για συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο υπάρχουν επίσης από αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων κ.ά.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.