«Είμαι η άβυσσος»

Με αφορμή την ιταλική ταινία «Είμαι η άβυσσος», που καταπιάνεται με τους κατά συρροή δολοφόνους, συζητάμε για τις βίαιες προσωπικότητες και τις συνθήκες που ευνοούν τα εγκλήματα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας σε καθημερινή βάση αναδύονται στο φως της επικαιρότητας κάθε λογής ειδεχθή εγκλήματα και συγχρόνως –σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αστυνομίας– βρίσκονται σε ραγδαία άνοδο ορισμένες κατηγορίες εγκλημάτων, όπως π.χ. οι βιασμοί, είναι πολλά τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Αφορούν την προσωπικότητα των δραστών, τις κοινωνικές συνθήκες που ευνοούν τα ξεσπάσματα βίας αλλά και την εγκυρότητα όσων αναπαράγονται από τα ΜΜΕ.

Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο γνωστός ιταλός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ντονάτο Καρίσι, στη νέα του ταινία Είμαι η άβυσσος (Io sono l' abisso).

Προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις ιταλικές αίθουσες και έχει ήδη σπάσει ταμεία. Καταπιάνεται με τους κατά συρροή δολοφόνους, ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους Ιταλούς αυτόν τον καιρό, μια που σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι πιθανό πως είναι πάνω από 30 οι κατά συρροή δολοφόνοι που δρουν τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιταλία και παραμένουν ασύλληπτοι,  με αποτέλεσμα να είναι διάχυτος σε ιταλικές πόλεις και επαρχίες ο φόβος του «τέρατος».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.