Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
abyss.jpeg

«Είμαι η άβυσσος»

Με αφορμή την ιταλική ταινία «Είμαι η άβυσσος», που καταπιάνεται με τους κατά συρροή δολοφόνους, συζητάμε για τις βίαιες προσωπικότητες και τις συνθήκες που ευνοούν τα εγκλήματα.

Σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας σε καθημερινή βάση αναδύονται στο φως της επικαιρότητας κάθε λογής ειδεχθή εγκλήματα και συγχρόνως –σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αστυνομίας– βρίσκονται σε ραγδαία άνοδο ορισμένες κατηγορίες εγκλημάτων, όπως π.χ. οι βιασμοί, είναι πολλά τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Αφορούν την προσωπικότητα των δραστών, τις κοινωνικές συνθήκες που ευνοούν τα ξεσπάσματα βίας αλλά και την εγκυρότητα όσων αναπαράγονται από τα ΜΜΕ.

Image
astynomiaanthropoktoniesbiasmoi.jpg
Τα στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στο inside story για τις ανθρωποκτονίες και τους βιασμούς.

Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο γνωστός ιταλός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ντονάτο Καρίσι, στη νέα του ταινία Είμαι η άβυσσος (Io sono l' abisso).

Προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις ιταλικές αίθουσες και έχει ήδη σπάσει ταμεία. Καταπιάνεται με τους κατά συρροή δολοφόνους, ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους Ιταλούς αυτόν τον καιρό, μια που σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι πιθανό πως είναι πάνω από 30 οι κατά συρροή δολοφόνοι που δρουν τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιταλία και παραμένουν ασύλληπτοι,  με αποτέλεσμα να είναι διάχυτος σε ιταλικές πόλεις και επαρχίες ο φόβος του «τέρατος».

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό, όπου η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο. Ένας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη