ΘΕΑΤΡΟ

Το θέατρο αναζητά τρόπους επιβίωσης και επικοινωνίας με τους θεατές του. Πρωτοπόροι σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα ήταν ο Δημήτρης Τάρλοου και το θέατρο Πορεία, που διασκεύασαν και ανέβασαν σε ζωντανή μετάδοση τις πλέον πετυχημένες παραστάσεις τους.
Σάββατο 12/12/2020

Το να πηγαίνεις στην Επίδαυρο χωρίς να περάσεις από την ταβέρνα Λεωνίδας είναι σαν να πηγαίνεις στο Παρίσι χωρίς να δεις τον πύργο του Άιφελ. Ένα νέο βιβλίο είναι γεμάτο ιστορίες.
Σάββατο 04/07/2020

Το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ στο θέατρο Πόρτα αναπαριστά ένα δείπνο στο οποίο καλεσμένες είναι μεταξύ άλλων η Πάπισσα Ιωάννα, η πρώτη γυναίκα της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας και η ηρωίδα ενός πίνακα του Μπρέγκελ, που συζητούν για το τίμημα της φεμινιστικής ζωής.
Σάββατο 15/02/2020

Ο Σιμόν Μποκανέγκρα, η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι που ανεβαίνει για έξι παραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή, μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να καταλάβουμε την ψυχή του ιταλού συνθέτη.
Τετάρτη 16/01/2019

Με αφορμή την επιστροφή της «Μανόν» του Ζυλ Μασνέ στην Εθνική Λυρική Σκηνή μετά από 52 χρόνια, μιλήσαμε με τον Ελληνοϊταλό αρχιμουσικό Κλεάντε Ρούσσο για όλα αυτά που την κάνουν μοναδική στην ιστορία της όπερας.
Δευτέρα 10/12/2018

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με τη Γενούφα του Λέος Γιάνατσεκ, την όπερα που παρουσιάζει τον ανθρώπινο ψυχισμό χωρίς μελόδραμα.
Πέμπτη 11/10/2018