Τα τρελά πουλιά του Αριστοφάνη (video)

Θεωρείται το must του καλοκαιριού. Οι «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, ήδη sold out, κλείνουν τη σεζόν στην Επίδαυρο στις 19 και 20 Αυγούστου. Το inside story είχε την τύχη να βρεθεί στις εντατικές πρόβες και να μεταφέρει την ατμόσφαιρα, παραμονές της πρεμιέρας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
2
'

Οι πρόβες της παράστασης πραγματοποιήθηκαν στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά. Ο χώρος είναι μαγικός. Πρόκειται για ένα περίκλειστο, σαν μοναστήρι, συγκρότημα κτιρίων στην Πειραιώς. 

Στο χώρο μας ξεναγεί ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ένας από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης του Νίκου Καράθανου. Το αποτέλεσμα της ξενάγησης είναι απολαυστικότατο, αφού βασικό γνώρισμα του Άγγελου είναι το θρυλικό χιούμορ του.

Όταν τον ρωτάνε τι επάγγελμα κάνει, δηλώνει «καλλιτέχνης», δεν θέλει να του φορούν ταμπέλες. Στην πραγματικότητα είναι εικαστικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους της εκάστης έκφρασης. Η Εθνική Γλυπτοθήκη αγόρασε μια προτομή του Καβάφη που φιλοτέχνησε για μια έκθεση. Στη Λυρική Σκηνή εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στην οπερέτα, ενώ μοναδικές ήταν οι ερμηνείες του στη ταινία του Πάνου Κούτρα «Ξενία» και στην παράσταση «Δεκαήμερο» που ανέβηκε στο Εθνικό, πάλι σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.