Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
Κείμενο:
Βίντεο:
ornithesanoigma.jpg

Τα τρελά πουλιά του Αριστοφάνη (video)

Θεωρείται το must του καλοκαιριού. Οι «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, ήδη sold out, κλείνουν τη σεζόν στην Επίδαυρο στις 19 και 20 Αυγούστου. Το inside story είχε την τύχη να βρεθεί στις εντατικές πρόβες και να μεταφέρει την ατμόσφαιρα, παραμονές της πρεμιέρας.

Οι πρόβες της παράστασης πραγματοποιήθηκαν στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά. Ο χώρος είναι μαγικός. Πρόκειται για ένα περίκλειστο, σαν μοναστήρι, συγκρότημα κτιρίων στην Πειραιώς. 

Στο χώρο μας ξεναγεί ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ένας από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης του Νίκου Καράθανου. Το αποτέλεσμα της ξενάγησης είναι απολαυστικότατο, αφού βασικό γνώρισμα του Άγγελου είναι το θρυλικό χιούμορ του.

Όταν τον ρωτάνε τι επάγγελμα κάνει, δηλώνει «καλλιτέχνης», δεν θέλει να του φορούν ταμπέλες. Στην πραγματικότητα είναι εικαστικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους της εκάστης έκφρασης. Η Εθνική Γλυπτοθήκη αγόρασε μια προτομή του Καβάφη που φιλοτέχνησε για μια έκθεση. Στη Λυρική Σκηνή εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στην οπερέτα, ενώ μοναδικές ήταν οι ερμηνείες του στη ταινία του Πάνου Κούτρα «Ξενία» και στην παράσταση «Δεκαήμερο» που ανέβηκε στο Εθνικό, πάλι σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Μαζί με τον Άγγελο Παπαδημητρίου περιπλανηθήκαμε, λοιπόν, στα άδυτα της πρόβας και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους υπέροχους πρωταγωνιστές της παράστασης. Οι πρόβες για τους «Όρνιθες» ξεκίνησαν αρχές Μαΐου και οι συντελεστές έχουν δέσει ιδιαίτερα μεταξύ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη