Λεωνίδας στην Επίδαυρο

Το να πηγαίνεις στην Επίδαυρο χωρίς να περάσεις από την ταβέρνα Λεωνίδας είναι σαν να πηγαίνεις στο Παρίσι χωρίς να δεις τον πύργο του Άιφελ. Ένα νέο βιβλίο είναι γεμάτο ιστορίες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
28
'
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην κουζίνα της Κάκιας Λιακοπούλου.

Επί 60 χρόνια η ταβέρνα «Λεωνίδας» στο Ληγουριό είναι η επιβεβλημένη κατάληξη μετά από μια επιτυχημένη ή λιγότερο επιτυχημένη παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ιδανικός τόπος για την περίσκεψη ή το γλέντι, τις απογοητεύσεις και τους θριάμβους, το μέρος για να τους δεις και να σε δουν, και κυρίως ο όρμος, η μοναδική σταθερά σε έναν σύμπαν που μεταβάλλεται κάθε σεζόν και κάθε παράσταση. Γιατί αυτό το αειθαλές σύμπαν που πάει κι έρχεται, νέες φουρνιές ηθοποιών και συντελεστών κάθε καλοκαίρι, εδώ και δεκαετίες συμφωνεί ότι κανείς δεν ήξερε να περιποιηθεί σαν τον Λεωνίδα Λιακόπουλο και ότι τα πιάτα της κυρίας Κάκιας κλέβουν κάθε παράσταση.

Τώρα η ιστορική αυτή ταβέρνα αποκτά το λεύκωμά της, που καταγράφει τη μακρά πορεία της. Το βιβλίο «Η Κάλλας, ο Μινωτής, ο Κουν και τα μαγειρευτά της Κάκιας», πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή σε επιμέλεια Φώτη Απέργη, είναι ένα αφιέρωμα στην ταβέρνα, αλλά συγχρόνως στο ίδιο το θέατρο της Επιδαύρου και της ζωής που περιστρέφεται γύρω από αυτό. Χωρίζεται σε δύο μέρη: την αφήγηση της Κάκιας Λιακοπούλου, χήρας του Λεωνίδα, και τα κείμενα κάποιων πρωταγωνιστών της σκηνής της Επιδαύρου, όπως ο Διονύσης Φωτόπουλος, που έμοιαζε να είναι πάντα εκεί, ο Αρμένης, ο Μιχαλακόπουλος, και κάποιων νεότερων, όπως ο Αιμίλειος Χειλάκης, που προσφέρουν τις ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες τους από αυτό το μνημείο νεότερης ιστορίας.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.