Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
simon_is_cover.jpg
Η φωτογραφία είναι μία ευγενική παραχώρηση της ΕΛΣ.

Ο Σιμόν Μποκανέγκρα «ψυχογραφεί» τον Τζουζέπε Βέρντι

Ο Σιμόν Μποκανέγκρα, η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι που ανεβαίνει για έξι παραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή, μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να καταλάβουμε την ψυχή του ιταλού συνθέτη.
Η φωτογραφία είναι μία ευγενική παραχώρηση της ΕΛΣ.

Είναι αλήθεια ότι ο Σιμόν Μποκανέγκρα δεν είναι η πιο γνωστή όπερα του Τζουζέπε Βέρντι. Είναι, ωστόσο, μία από τις καταλληλότερες για να καταλάβουμε τον ίδιο, το έργο του και την Ιταλία, στην οποίαν έζησε και δημιούργησε.

Όπως έκανε και με άλλα έργα του, στον Σιμόν Μποκανέγκρα ο ιταλός συνθέτης αφιέρωσε τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο στη φωνή του βαρυτόνου, επιλογή που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «αυτοβιογραφικού χαρακτήρα». «Καθώς ο ίδιος ήταν βαρύτονος, ο Τζουζέπε Βέρντι υπήρξε σε μεγάλες του όπερες πολύ γενναιόδωρος με τη φωνή του βαρυτόνου, προσφέροντάς της τους θεατρικά πλέον ενδιαφέροντες χαρακτήρες που βρίσκουμε στα έργα του», είπε στο inside story o Τάσης Χριστογιαννόπουλος, βαρύτονος που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Σιμόν Μποκανέγκρα στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. «Αυτή η όπερα δεν αποτέλεσε εξαίρεση και ο Βέρντι, τρέφοντας μία ιδιαίτερη αγάπη για τη συχνότητα της δικής του φωνητικής έκφρασης, “έπλασε” τον Σιμόν Μποκανέγκρα ως βαρύτονο».

Image
photo_2_no.jpg
Πηγή: Εθνική Λυρική Σκηνή

Βέρντι και Μποκανέγκρα ωριμάζουν παράλληλα

Φωνητικά και μουσικά ο ρόλος του Σιμόν Μποκανέγκρα δεν παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, καθώς ο Βέρντι απέφυγε τις εξάρσεις και την ακραία χρήση της φωνής. Ωστόσο, αυτό που κάνει τον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη