ΤΑΞΙΔΙ

Το NoDE, ένας κοινωφελής οργανισμός που δημιουργήθηκε από ιατρούς για να παρέχει σε ιατρούς δωρεάν πρόσβαση σε εξειδικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση, πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά αποστολών στην Ουγκάντα.
Σάββατο 17/08/2019

Το mindfulness έχει μπει στον τουρισμό και κάνει χρυσές δουλειές. Εγκαταλελειμμένα λατομεία, οικολογικά πάρκα, δεντρόσπιτα και φάρμες εξειδικεύονται και προσφέρουν διακοπές με σεβασμό στο περιβάλλον, οργανική τροφή, περμακουλτούρα, διαλογισμό.
Σάββατο 05/01/2019

Χρόνια πριν από την τραγωδία της Σμύρνης, που θυμόμαστε κάθε Σεπτέμβρη, οι μη-μουσουλμάνοι κάτοικοί της μετανάστευαν για να γλιτώσουν τους συνεχείς πολέμους. Στην Ουρουγουάη βρήκα μια φουρνιά απογόνων Σεφαρδιτών της Μικρασίας να προσπαθούν με ευλάβεια να κρατήσουν την μνήμη και τα έθιμα της Σμύρνης, του Αϊδινίου και της Μαγνησίας.
Τρίτη 18/09/2018

Στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και κοντά σε εκείνα με την Αρμενία, το Ντοού-Μπεγιαζίτ είναι γνωστό ως συγκοινωνιακός κόμβος. Το κατοικούν Κούρδοι και σε ένα πέρασμα το 2012 διαπίστωσα πως ζει κυρίως από το λαθρεμπόριο, ιδίως των ναρκωτικών, και την πορνεία. Γεμάτη άνδρες του ΡΚΚ και καταδότες της ασφάλειας, η πιο τρομακτική πόλη που γνώρισα συνοψίζει όλα τα κακά της κουρδικής κοινωνίας και του τουρκικού κράτους.
Παρασκευή 03/08/2018

Λίγος πολιτισμός ενόσω κάνουμε island hopping.
Παρασκευή 13/07/2018

Μακράν οι μεγαλύτερες μηχανές της εποχής τους, τα υπερωκεάνια στέκουν ως σύμβολα της προόδου και νεωτερικότητας του 20ου αιώνα. Κανένα άλλο μεταφορικό μέσο δεν ήταν τόσο ρομαντικό, τόσο μεγαλειώδες και τόσο αμφιλεγόμενο.
Τετάρτη 09/05/2018