Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
furillen.jpg
Το Fabriken Furillen στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας είναι ενταγμένο στο σουρεαλιστικό σκηνικό ενός παλιού λατομείου.

Mindful διακοπές για τον ενσυνείδητο ταξιδιώτη

Το mindfulness έχει μπει στον τουρισμό και κάνει χρυσές δουλειές. Εγκαταλελειμμένα λατομεία, οικολογικά πάρκα, δεντρόσπιτα και φάρμες εξειδικεύονται και προσφέρουν διακοπές με σεβασμό στο περιβάλλον, οργανική τροφή, περμακουλτούρα, διαλογισμό.
Το Fabriken Furillen στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας είναι ενταγμένο στο σουρεαλιστικό σκηνικό ενός παλιού λατομείου.

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν τον τρόπο να ζήσουν μια πιο ουσιαστική ζωή, η έννοια του mindfulness καθοδηγεί ραγδαία την τουριστική βιομηχανία. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης θέλει στον ελεύθερο χρόνο του κάτι περισσότερο από διακοπές: θέλει να εξερευνήσει πλευρές του εαυτού του, να μάθει να ζει πιο συνειδητά, μια ευκαιρία να θεραπευτεί από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας και όσο το κάνει αυτό, να μην επιβαρύνει τον πλανήτη με την παρουσία του.

Ανταποκρινόμενα στη νέα αυτή ανάγκη, πολλά ξενοδοχεία δίνουν έμφαση στη γνώση και τη δημιουργικότητα και προσφέρουν τις ανάλογες εμπειρίες. Παράλληλα, συνήθως σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσπαθούν να μην διαταράξουν το περιβάλλον.

Image
pp.jpg
Ο κήπος του Riad Jardin Secret στο Μαρακές είναι μια όαση ηρεμίας.

«H ζωή είναι περισσότερο ένα ταξίδι παρά μια συνεχής αγωνία για να κερδίσουμε κάτι ακόμη» λέει η Τζάκι Λιούις, ιδρύτρια του The Broad Place, «μια Σχολής για τη Διαύγεια, τη Συνειδητότητα και τη Δημιουργικότητα» στο Σίδνεϊ που διοργανώνει retreats στη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο, την Ινδία και το Λος Άντζελες και θέλει να μας δώσει τα εργαλεία για «ανώτερου επιπέδου τρόπο διαβίωσης» .

Όμοια είναι η αποστολή της Ιλάρια Σγκαραβάτο, που εγκατέλειψε μια ανώτερη διοικητική θέση στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη