ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο πόλεμος που θα διαδεχόταν μια ενδεχόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί το κυρίαρχο, πλην όμως αβέβαιο, σενάριο των ημερών. Με φόντο ωστόσο τη γεωπολιτική ένταση που ανεβαίνει, μαίνεται ένας κυβερνοπόλεμος, που δεν είναι καθόλου καινούριος.
Πέμπτη 17/02/2022

Ο Τραμπ φαίνεται πιο ανήσυχος από ποτέ καθώς ο ειδικός ανακριτής Μάλερ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο πρόεδρος συμμάχησε με τη Ρωσία για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών που τον ανέδειξαν.
Τρίτη 20/11/2018

Το 2010, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν ένας πρώην κατάδικος που είχε πολυτελές εστιατόριο στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα φέρεται ως ιδιοκτήτης του «εργοστασίου troll» που αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές και της εταιρείας που στέλνει Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία. Είναι ο άνθρωπος που κάνει τις βρώμικες δουλειές του «αιώνιου προέδρου».
Παρασκευή 16/03/2018

Στα κράτη της Βαλτικής Θάλασσας, η αντιπαράθεση με τη Ρωσία στα πλαίσια του «ψυχολογικού πολέμου» Ανατολής και Δύσης έχει μακριά παράδοση. Σήμερα, ο πόλεμος αυτός διεξάγεται στο ίντερνετ. Από δύο πλευρές εξίσου αποφασισμένες να τον κερδίσουν.
Πέμπτη 04/01/2018

Πριν από λίγες μέρες βεβαιωθήκαμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές. Στόχος όμως είναι και η Ευρώπη και ο έλεγχος των σημαντικών αποφάσεων. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΕ είναι αποφασισμένες να μην το επιτρέψουν, αλλά διαφωνούν στη στρατηγική.
Τρίτη 27/06/2017

Για να είσαι πράκτορας στον καινούριο Ψυχρό Πόλεμο δεν χρειάζεται να βγάλεις ψεύτικο διαβατήριο, ούτε να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου και να αφήσεις μουστάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παίζεις το Διαδίκτυο στα δάκτυλα. Και να μην αφήνεις πίσω σου ίχνη.
Δευτέρα 06/03/2017