ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο Τραμπ φαίνεται πιο ανήσυχος από ποτέ. Ο ειδικός ανακριτής Μάλερ έχει αποσπάσει καίριες ομολογίες ενοχής από συνεργάτες του και η σύλληψη του Ντόναλντ Τζούνιορ δεν αργεί.
Τρίτη 20/11/2018

Το 2010, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν ένας πρώην κατάδικος που είχε πολυτελές εστιατόριο στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα φέρεται ως ιδιοκτήτης του «εργοστασίου troll» που αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές και της εταιρείας που στέλνει Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία. Είναι ο άνθρωπος που κάνεις τις βρώμικες δουλειές του «αιώνιου προέδρου».
Παρασκευή 16/03/2018

Στα κράτη της Βαλτικής Θάλασσας, η αντιπαράθεση με τη Ρωσία στα πλαίσια του «ψυχολογικού πολέμου» Ανατολής και Δύσης έχει μακριά παράδοση. Σήμερα, ο πόλεμος αυτός διεξάγεται στο ίντερνετ. Από δύο πλευρές εξίσου αποφασισμένες να τον κερδίσουν.
Πέμπτη 04/01/2018

Πριν από λίγες μέρες βεβαιωθήκαμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές. Στόχος όμως είναι και η Ευρώπη και ο έλεγχος των σημαντικών αποφάσεων. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΕ είναι αποφασισμένες να μην το επιτρέψουν, αλλά διαφωνούν στη στρατηγική.
Τρίτη 27/06/2017

Για να είσαι πράκτορας στον καινούριο Ψυχρό Πόλεμο δεν χρειάζεται να βγάλεις ψεύτικο διαβατήριο, ούτε να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου και να αφήσεις μουστάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παίζεις το Διαδίκτυο στα δάκτυλα. Και να μην αφήνεις πίσω σου ίχνη.
Δευτέρα 06/03/2017

Μια ομάδα Ευρωπαίων προσπαθεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή να διαλύσει τα ψέμματα που ρίχνουν στο Διαδίκτυο ρωσικά στρατευμένα μίντια κι ολόκληρες φάρμες από κρεμλινικά τρολς. Ονομάζονται Mythbusters.
Δευτέρα 16/05/2016