Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
collusion-map.jpg
[New York mag]

Explainer: Tι ακριβώς είναι η έρευνα του Μάλερ που τόσο φοβάται ο Τραμπ;

Ο Τραμπ φαίνεται πιο ανήσυχος από ποτέ καθώς ο ειδικός ανακριτής Μάλερ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο πρόεδρος συμμάχησε με τη Ρωσία για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών που τον ανέδειξαν.
[New York mag]

Tον τελευταίο καιρό ο Τραμπ είναι σε κάκιστη διάθεση. Ανησυχεί ότι ο γιος του θα πάει φυλακή και ρωτάει τους πάντες κατά πόσο πιστεύουν ότι του είναι πιστός ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Όταν μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, τον ρώτησε μπροστά σε όλους αν θα είναι υποψήφιος μαζί του το 2020 κι εκείνος έγνεψε ναι, ο Tραμπ απάντησε, «αναπάντεχο, αλλά με κάνει πολύ χαρούμενο». Απ’ ό,τι φαίνεται, μόλις συνειδητοποίησε ποιος έχει τα περισσότερα να κερδίσει από μια πρόταση μομφής (impeachment) εναντίον του.

Η πρόταση μομφής θα είναι το μοιραίο αποτέλεσμα αν το πόρισμα της έρευνας του Μάλερ εμπλέξει ευθέως τον Τραμπ στη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016 ή αποδείξει ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα της δικαιοσύνης.

Εξαιτίας όλων αυτών καρατομήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και μπήκε στη θέση του υπηρεσιακός υπουργός ο άπειρος και σκοτεινός Ματ Γουίτακερ, ένας κατά γενική ομολογία λακές του προέδρου. Ο Σέσιονς είχε εξαιρέσει εαυτόν (recused) από την έρευνα και δεν μπορούσε να την σταματήσει ή να απολύσει τον Μάλερ. Όμως ο Γουίτακερ, που έχει εκφραστεί πολλάκις εναντίον της έρευνας (μάλιστα έχει προτείνει ως πονηρό τρόπο διακοπής της την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη