Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
cover-bears.jpg
Η ιστοσελίδα των Pώσων χάκερ με την ονομασία «Fancy Bears».

Οι ψηφιακοί πράκτορες του 21ου αιώνα και οι ρωσικές “αρκούδες”

Για να είσαι πράκτορας στον καινούριο Ψυχρό Πόλεμο δεν χρειάζεται να βγάλεις ψεύτικο διαβατήριο, ούτε να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου και να αφήσεις μουστάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παίζεις το Διαδίκτυο στα δάκτυλα. Και να μην αφήνεις πίσω σου ίχνη.
Η ιστοσελίδα των Pώσων χάκερ με την ονομασία «Fancy Bears».

Από το 2007 και μετά, η Ρωσική Ομοσπονδία εγκαινίασε ένα νέο είδος πολέμου, αρχικά ενάντια σε πρώην χώρες της ΕΣΣΔ και πρόσφατα ενάντια σε χώρες της Δύσης: τον μη-γραμμικό, ή αλλιώς «υβριδικό πόλεμο». Το κύριο μέσο με το οποίο διεξάγεται είναι η ψηφιακή κατασκοπεία, που αυτή τη φορά δεν έχει σκοπό να μαζέψει πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσει υπόγεια, όπως γινόταν στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά να τις βγάλει στη δημοσιότητα για να επηρεάσει την κοινή γνώμη στη διάρκεια μιας προεκλογικής διαδικασίας. Η Ευρώπη, που έχει φέτος τουλάχιστον δύο πολύ σοβαρές εκλογικές αναμετρήσεις, είναι σε αναμμένα καρφιά.

Η κατασκοπεία όπως γινόταν στον Ψυχρό Πόλεμο

Πριν από 20 μέρες ο Zακ Μπάρσκυ, ένας Ανατολικογερμανός χημικός, εκμυστηρεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν πώς οι Ρώσοι τον προετοίμασαν τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου σε διαμερίσματα στη Μόσχα ώστε να εμφανισθεί με πλαστή ταυτότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου ως Αμερικανός υπήκοος να αντλήσει πληροφορίες από τον σύμβουλο ασφαλείας του Τζίμυ Κάρτερ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι.

Ο Μπάρσκυ δεν ήταν ο μόνος που έκανε τη δουλειά αυτή. Ο Γκύντερ Γκυγιώμ, γραμματέας του Γερμανού καγκελαρίου Βίλλυ Μπραντ από το 1969 ως το 1974, κέρδισε την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη