ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ

Η φιλοξενία στις κατασκηνώσεις του στρατού και της αεροπορίας φαίνεται πως έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους «επιτήδειους», που πήραν στον λαιμό τους οικογένειες που την είχαν πραγματικά ανάγκη. Πώς φτάσαμε ως εδώ και τι λύσεις προτείνονται.
Τετάρτη 31/03/2021

Ο νέος φορέας που θα αναλάμβανε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού λίγο μετά τις εκλογές, κομβικό ρόλο στην αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής, έχει παράξει σχεδόν μηδενικό έργο, αφού έως τώρα δεν έχουν λυθεί τα ορατά από την πρώτη κιόλας μέρα προβλήματα στη λειτουργία του.
Τρίτη 25/02/2020

Το «Παρατηρητήριο για το Μάτι» εξασφάλισε από το υπουργείο Υποδομών τα τελευταία επίσημα στοιχεία για την πρόοδο των εργασιών στην πυρόπληκτη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ενάμιση χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά, η εικόνα στις πέντε κοινότητες απέχει πολύ από τις υποσχέσεις για άμεση αποκατάσταση. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που καθυστερούν την ανακατασκευή και επισκευή των σπιτιών;
Πέμπτη 23/01/2020

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για την Πηνελόπη, την πιο βαριά περίπτωση μεταξύ των 58 εγκαυματιών που επέζησαν από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018, να γυρίσει σπίτι της. Τη συναντήσαμε την πρώτη μέρα μετά το εξιτήριο, στην υποδοχή-έκπληξη που της ετοίμασαν φίλοι, συγγενείς και γείτονες στο Μάτι.
Πέμπτη 19/12/2019

Λίγες εβδομάδες μετά το άδειασμα του οικοπέδου Αντωνίου από τους τόνους καμένων κλαδιών, ένας άλλος υπαίθριος χώρος στο Μάτι άρχισε να γεμίζει, αποτελώντας μία νέα εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη στην πυρόπληκτη περιοχή. Κι όλα αυτά χωρίς τη συναίνεση του ΕΦΚΑ, στον οποίον ανήκει η έκταση των 137 στρεμμάτων.
Τρίτη 03/12/2019

Οι πρώτες διαδικασίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018, ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν δεκάδες σημεία στο Μάτι και στους άλλους πυρόπληκτους οικισμούς της Ανατολικής Αττικής, όπου η ύπαρξη καρκινογόνων αμιαντούχων δομικών υλικών, σε ιδιωτικά οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους, εξακολουθεί να απειλεί τη δημόσια υγεία και να εμποδίζει την αποκατάσταση της πολύπαθης περιοχής.
Τετάρτη 30/10/2019