Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
cemitsotakiskaramanlisach4859493-2000.jpg
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με τον πρωθυπουργό στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, 22/07/2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Επτά ατελείωτοι μήνες απραξίας για την εταιρεία «Μάτι Ξαναζώ»

Ο νέος φορέας που θα αναλάμβανε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού λίγο μετά τις εκλογές, κομβικό ρόλο στην αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής, έχει παράξει σχεδόν μηδενικό έργο, αφού έως τώρα δεν έχουν λυθεί τα ορατά από την πρώτη κιόλας μέρα προβλήματα στη λειτουργία του.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με τον πρωθυπουργό στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, 22/07/2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Το παρόν αναδημοσιεύεται με άδεια από το Παρατηρητήριο για το Μάτι, που αποτελεί εγχείρημα της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία, η οποία υποστηρίζεται από το inside story. Το Παρατηρητήριο συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει συστηματικά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018, που άφησε πίσω της περισσότερα από 100 θύματα και μεγάλες υλικές ζημιές.


«Στήθηκε μία πυραμίδα η οποία δεν έχει βάση, πετάει στον αέρα και κανένας δεν ξέρει πώς να την ακουμπήσει στο έδαφος ώστε να στέκει ως οικοδόμημα», «είναι σαν να μας έδωσαν για να βιδώσουμε ένα κατσαβίδι χωρίς μύτη», «η κυβέρνηση μας έδωσε ένα κουβαδάκι να παίξουμε, αλλά δεν μας έδωσε ούτε παραλία ούτε φτυαράκι». Κάπως έτσι περιγράφουν την κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι, άνθρωποι που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο ή σε κάποια από τις ομάδες ή επιτροπές εργασίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Μάτι ΞαναΖώ, με τους οποίους συνομίλησε το «Παρατηρητήριο για το Μάτι».

Από ιδρύσεώς του έως σήμερα, ο νέος φορέας δεν έχει καμία διοικητική και τεχνική υποστήριξη

Όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2019 –λίγες μέρες πριν τη σύσταση της εν λόγω

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη