Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
mati2.jpg
Η εγκαυματίας Πηνελόπη Κωνσταντάκη. [Αλέξανδρος Κατσής/Παρατηρητήριο για το Μάτι]

Χριστούγεννα στο σπίτι μετά από 16 μήνες νοσηλείας

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για την Πηνελόπη, την πιο βαριά περίπτωση μεταξύ των 58 εγκαυματιών που επέζησαν από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018, να γυρίσει σπίτι της. Τη συναντήσαμε την πρώτη μέρα μετά το εξιτήριο, στην υποδοχή-έκπληξη που της ετοίμασαν φίλοι, συγγενείς και γείτονες στο Μάτι.
Η εγκαυματίας Πηνελόπη Κωνσταντάκη. [Αλέξανδρος Κατσής/Παρατηρητήριο για το Μάτι]

Το παρόν αναδημοσιεύεται με άδεια από το Παρατηρητήριο για το Μάτι, που αποτελεί εγχείρημα της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία, η οποία υποστηρίζεται από το inside story. Το Παρατηρητήριο συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει συστηματικά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018 στο Μάτι, που άφησε πίσω της περισσότερα από 100 θύματα και μεγάλες υλικές ζημιές.


Είναι Κυριακή, λίγο πριν τις 11 το πρωί, και η διάθεση στο κατάμεστο μαγαζί είναι γιορτινή. Όλοι έχουν φτάσει στην ώρα τους και την περιμένουν στο Άρτιον στο Μάτι, ένα γωνιακό καφέ στον αριθμό 41 της οδού Κυανής Ακτής, δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής με θέα από τη μία πλευρά τη θάλασσα στο βάθος και από την άλλη, ακριβώς απέναντι, μία μισοκατεστραμμένη από τις φλόγες πολυκατοικία που ακόμη μυρίζει καμένο στους περαστικούς.

Η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, τα σύννεφα στον ουρανό αραιά και όσοι κάθονται έξω για να καπνίσουν ή να λιαστούν ατενίζουν απέναντι μέχρι τη Νότια Εύβοια. Ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες παρκάρει στην γωνία του καφέ και από μέσα ξεπροβάλλει μια μικρόσωμη γυναίκα. Δείχνει γύρω στα 60 και φοράει ένα πουλόβερ σε έντονο κίτρινο, φουλάρι στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη