Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
alexandros_katsis_insstr_mati_oneyear_33.jpg
Οικόπεδο Αντωνίου. [Φωτογραφία αρχείου © Αλέξανδρος Κατσής]

Ένας χρόνος από τις πυρκαγιές στο Μάτι: Κάτι αρχίζει να κινείται

​Η Ελίζα Τριανταφύλλου μίλησε με τους κατοίκους και τους αρμόδιους φορείς και έκανε έναν απολογισμό για όλα τα ανοικτά ζητήματα. Ακολούθησαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση επίσπευση των χρόνιων εκκρεμοτήτων.
Οικόπεδο Αντωνίου. [Φωτογραφία αρχείου © Αλέξανδρος Κατσής]

Το πρώτο μέρος του παρόντος κειμένου αποτελεί ένα απολογισμό για το τι έχει γίνει και κυρίως τι δεν έχει γίνει ακόμα στο Μάτι. Δημοσιεύτηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Παρατηρητήριο για το Μάτι όπως και άλλα ρεπορτάζ σχετικά με εκκρεμότητες και με τις προσπάθειες των κατοίκων και των εγκαυματιών να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Το Παρατηρητήριο για το Μάτι θα συνεχίσει να παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στην περιοχή ώστε το ενδιαφέρον της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα να παραμείνει ενεργό.

Μια θετική εξέλιξη είναι ότι, δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση, την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης (που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019), εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα για το Μάτι και την Κινέτα, επιταχύνοντας ενέργειες που καθυστερούσαν. Ας δούμε τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα.


Παρατηρητήριο για το Μάτι: Τα ανοικτά ζητήματα 

Δώδεκα μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, που μέσα σε λίγες ώρες κατέκαψαν σχεδόν 14 χιλιάδες στρέμματα και άφησαν πίσω τους 102 νεκρούς, 58 εγκαυματίες και χιλιάδες κατεστραμμένα ολικώς ή μερικώς κτίσματα, είναι σχεδόν αδύνατο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη