ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Δημιουργούνται διαρκώς, κοινοποιούνται ταχύτατα, μεταδίδουν επιδραστικά το μήνυμά τους. Τα (σατιρικά έως και προσβλητικά) memes έχουν καταλάβει τα κοινωνικά δίκτυα, ως ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας των χρηστών, και με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών είχαν την τιμητική τους.
Πέμπτη 14/03/2019

Η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από την ονοματολογική έχει και μεγάλη γεωπολιτική σημασία, διότι στην περιοχή συναντώνται εκτός από τα συμφέροντα των βαλκανικών χωρών, και αυτά της Τουρκίας, της Ρωσίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Πέμπτη 24/01/2019

Αν εξαιρέσει κανείς τις Συνθήκες με τις οποίες άλλαξαν τα σύνορα της ελληνικής επικράτειας, η Συμφωνία των Πρεσπών ίσως να είναι η πλέον σημαντική κύρωση στην οποία θα έχει προχωρήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τετάρτη 23/01/2019

Η Σοφία Χριστοφορίδου πήγε στην πορεία που οργανώθηκε χθες 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και προσπάθησε να μάθει τι ώθησε τους μαθητές να αφήσουν τις τάξεις τους και να βγουν στον δρόμο για τη Μακεδονία.
Παρασκευή 30/11/2018

Αδιαφορούν για το όνομα της χώρας τους, αλλά τους ενδιαφέρει η ένταξη στην ΕΕ. Οι Αλβανοί της πΓΔΜ έχουν διαφορετικά προβλήματα από αυτά των Σλαβομακεδόνων, με τους οποίους ζουν, αλλά δεν συμβιώνουν.
Τετάρτη 10/10/2018

Οι πολίτες της ΠΓΔΜ γύρισαν την πλάτη στο δημοψήφισμα. Πώς προέκυψε το αποτέλεσμα μεταδίδει η Βασιλική Σιούτη, που συνέχισε το οδοιπορικό και μετά το Βαλάντοβο και τη Στρώμνιτσα ταξίδεψε σε Στιπ, Βέλες, Τέτοβο και Σκόπια.
Δευτέρα 01/10/2018