Τα memes του Μακεδονικού

Δημιουργούνται διαρκώς, κοινοποιούνται ταχύτατα, μεταδίδουν επιδραστικά το μήνυμά τους. Τα (σατιρικά έως και προσβλητικά) memes έχουν καταλάβει τα κοινωνικά δίκτυα, ως ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας των χρηστών, και με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών είχαν την τιμητική τους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'

Τους τελευταίους μήνες, πριν και μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, τα κοινωνικά δίκτυα πλημμύρισαν από memes. «Ειδικά καθώς πλησίαζε η ημερομηνία της ψήφισης, αυξανόταν ο αριθμός τους. Τότε πλέον τα έβλεπα καθημερινά», σημειώνει στο inside story ο νεαρός Τόμιτσα Στογιάνοβιτς, που μένει στην πόλη Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας.

O Τόμιτσα δεν ήταν ο μόνος που έβλεπε στο Facebook και στο Twitter του να ξεπηδάνε κάθε τόσο memes για το Μακεδονικό, συχνά με εκατοντάδες ή και χιλιάδες κοινοποιήσεις. Άλλα με χιούμορ και άλλα ξερά, άλλα κακόβουλα ή πιο «αθώα», τόσο στη δική μας όσο και στην άλλη πλευρά των συνόρων, τα memes είχαν την τιμητική τους.

Έτσι κι αλλιώς, έχουν από χρόνια εισβάλει στη ζωή μας. Γεννιούνται ταχύτατα, για κάθε μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό, αθλητικό ή άλλο γεγονός, τροποποιούνται, αναπαράγονται, εξελίσσονται. Ταυτόχρονα επηρεάζουν, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.