ΓΕΩΡΓΙΑ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Έρευνα ελληνικής οργάνωσης για την προστασία των παραγωγικών ζώων ρίχνει φως με ντοκουμέντα στον σκοτεινό κόσμο της χοιροτροφίας στη χώρα.
Τετάρτη 18/05/2022

Η πρόσφατη ρύθμιση για τους δασωθέντες αγρούς θα επιλύσει, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το ζήτημα της χρόνιας αμφισβήτησης από το Δημόσιο της κυριότητας εκτάσεων αγροτικού χαρακτήρα που δασώθηκαν λόγω εγκατάλειψής τους. Πόσο επικίνδυνη είναι όμως για τον φυσικό εθνικό μας πλούτο;
Τετάρτη 11/05/2022

Η γραβιέρα Νάξου είναι το πιο εμβληματικό προϊόν του νησιού, μαζί με την πατάτα, με φανατικούς σε όλη τη χώρα. Η εξαφάνισή της από τα ράφια πριν από μερικούς μήνες αποδείχτηκε πως δεν ήταν προσωρινό φαινόμενο, αλλά εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων στην κτηνοτροφία της Νάξου και όχι μόνο.
Παρασκευή 06/05/2022

Είδος προς εξαφάνιση η φέτα, με τις τιμές παραγωγού να καταγράφουν τους τελευταίους μήνες ρεκόρ. Τι λένε στο inside story παραγωγοί και στελέχη τυροκομικών επιχειρήσεων, βιομηχανιών και σούπερ μάρκετ.
Τρίτη 09/11/2021

Με έκπτωση 20% έναντι του ανταγωνισμού πωλούνται τα ελληνικά τρόφιμα στις διεθνείς αγορές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν πέρυσι. Όμως η αποψίλωση της πρωτογενούς παραγωγής και η έλλειψη brand είναι το μεγάλο πρόβλημα που οι Έλληνες εξαγωγείς θα βρουν μπροστά τους.
Παρασκευή 27/08/2021

Οι πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Γύθειο κι αλλού δεν άφησαν πίσω τους εκατόμβη νεκρών – αυτή είναι η καλή είδηση. Άφησαν όμως κατεστραμμένες καλλιέργειες, καμένα ζώα, απεγνωσμένους αγρότες-κτηνοτρόφους και αποψιλωμένη παραγωγή.
Πέμπτη 19/08/2021