ΓΕΩΡΓΙΑ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε το Διοικητικό Εφετείο το εθνικό μας προϊόν, τη φέτα. Η απόφασή του να μην αφαιρεθεί η πιστοποίηση παραγωγής του τυριού από την εταιρεία LA Farm πάει ενάντια στην άποψη του προέδρου του και στο γεγονός ότι δείγμα τυριού που ελέγχθηκε ήταν 100% νοθευμένο.
Δευτέρα 26/09/2022

Αν και βασικός στόχος τους είναι η διευκόλυνση των καλλιεργειών, ακόμα και σε εδάφη με μεγάλη κλίση ή και ελάχιστο χώμα, η οικολογική και πολιτιστική αξία των ξερολιθιών είναι τεράστια. Οι τοίχοι-στολίδια των νησιών όμως απειλούνται με εξαφάνιση, αφού ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που γνωρίζουν πώς να τους κατασκευάζουν και να τους συντηρούν.
Παρασκευή 02/09/2022

Η πατάτα Νάξου είναι από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Όμως το μέλλον της είναι αβέβαιο όπως και το μέλλον της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Το πρόβλημα με τους εργάτες γης, τα έργα υποδομών που έχουν μείνει στα χαρτιά και το άδειασμα του υδροφόρου ορίζοντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Παρασκευή 15/07/2022

Αρχές Ιουλίου επιστρέφει στην Ελλάδα ο ελεγκτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τήρηση των όρων χρηματοδότησης της κτηνοτροφίας με βάση τις εκτάσεις βόσκησης. Η χώρα έχει αμαρτωλή ιστορία, αλλά η σημερινή ηγεσία του υπουργείου κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να αλλάξουμε και να γλιτώσουμε τα πρόστιμα.
Παρασκευή 17/06/2022

Η μείωση του γάλακτος που μπαίνει στην αγορά για τυροκόμηση είναι γεγονός και οι αιτίες είναι πολλές. Εκτός όμως από τις προφανείς, υπάρχουν κι αυτές που δεν φαίνονται αλλά έχουν τα ίδια, ίσως και χειρότερα, αποτελέσματα. Ειδικά για τα πολύτιμα προϊόντα ΠΟΠ.
Δευτέρα 06/06/2022

Έρευνα ελληνικής οργάνωσης για την προστασία των παραγωγικών ζώων ρίχνει φως με ντοκουμέντα στον σκοτεινό κόσμο της χοιροτροφίας στη χώρα.
Τετάρτη 18/05/2022