Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cefeta000_par7824902-2.jpg
[Milos Bicanski/AFP]

Ανησυχία για την προστασία της φέτας από τη νοθεία

Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε το Διοικητικό Εφετείο το εθνικό μας προϊόν, τη φέτα. Η απόφασή του να μην αφαιρεθεί η πιστοποίηση παραγωγής του τυριού από την εταιρεία LA Farm πάει ενάντια στην άποψη του προέδρου του και στο γεγονός ότι δείγμα τυριού που ελέγχθηκε ήταν 100% νοθευμένο.
[Milos Bicanski/AFP]

Με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά, το Διοικητικό Εφετείο δέχθηκε την αίτηση της επιχείρησης LA Farm για ακύρωση της απόφασης του οργανισμού πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που της αφαιρούσε την πιστοποίηση παραγωγής φέτας. Αντίθετη άποψη είχε ο πρόεδρος του Εφετείου, ο οποίος όμως μειοψήφησε. Το Εφετείο απέρριψε τις παρεμβάσεις, ακύρωσε την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κατά το μέρος που αφορά την οριστική ανάκληση της πιστοποίησης της επιχείρησης και επέβαλε στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Τυριού ΦΕΤΑΣ ΑΜΚΕ, τα δικαστικά έξοδα της LA Farm, τα οποία ανέρχονται στα 576 ευρώ.

Image
dpoupalos_lafarm_1114-1.jpg

Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 22 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 26 Αυγούστου, δικαιώνει την εταιρεία της οικογένειας Πλεξίδα, παρά τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν από τα ελεγκτικά όργανα, όμως έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κόλπους των παραγωγών φέτας, που θεωρούν ότι η πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει το εθνικό προϊόν και να θέσει ξεκάθαρους κανόνες για τη σωστή λειτουργία της αγοράς.

«Γνωρίζαμε πως ήμασταν παραβάτες»

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιουνίου του 2021. Στις 22

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη