ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Σόφι ιν 'τ Βελντ, ευρωβουλευτής που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων και εισηγήτρια της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής για τα λογισμικά κατασκοπίας, μιλά στην Ελίζα Τριανταφύλλου για τις ελληνικές παρακολουθήσεις.
Παρασκευή 05/08/2022

Δεν μπορούμε να ανησυχούμε για την «ακύρωση» των έργων του ρωσικού πολιτισμού την ώρα που ρώσοι στρατιώτες βομβαρδίζουν αμάχους, λέει ο γνωστός ρώσος κριτικός κινηματογράφου. Κι εξηγεί γιατί μετά από αυτόν τον πόλεμο, οι Ρώσοι οφείλουν να σκεφτούν ξανά τον ίδιο τον πολιτισμό τους.
Τρίτη 19/04/2022

Πώς εκφράζεται η ανθρώπινη βλακεία στην εποχή μας και ποιο μπορεί να είναι το κόστος της; Η αυστριακή ψυχίατρος Χάιντι Κάστνερ μιλάει για την άρνηση του εμβολιασμού, την αδιαφορία για την κλιματική κρίση, τις ακρότητες του κινήματος woke και τη ματαιότητα κάθε συζήτησης με τους συνωμοσιολόγους.
Δευτέρα 03/01/2022

Τα τελευταία 12 χρόνια, η Μαρία Δαμανάκη ασχολείται με την αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων από υψηλά διεθνή αξιώματα. Οι γνώσεις της για την κλιματική κρίση δεν είναι θεωρητικές, αλλά αποκτημένες στην πράξη, σε αμέτρητα ταξίδια και μέσα από την επαφή με επιστήμονες, πολιτικούς και πολίτες από όλον τον κόσμο.
Δευτέρα 27/12/2021

Δεν συζητάμε συχνά για τη σεξουαλικότητα των αρχαίων Ελλήνων, τις παρασπονδίες τους, τη δουλεία και όσα θέματα μας φέρνουν αμηχανία. Ο Archaeostoryteller –ή αλλιώς ο διδάκτορας κλασικής αρχαιολογίας, Θόδωρος Παπακώστας– τα έβαλε στη ζωή μας, χωρίς ...να ανοίξει ρουθούνι.
Παρασκευή 26/11/2021

Έχουμε διδαχθεί να κοιτάζουμε τον κόσμο με ευρωκεντρική ματιά· το αποτέλεσμα είναι να κοιτάμε μονίμως προς τη λάθος κατεύθυνση, λέει ο Πίτερ Φράνκοπαν, διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο «ιστορικός-ροκ σταρ της εποχής μας», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, μιλάει στο inside story πριν την αποψινή του διάλεξη στην Αθήνα.
Πέμπτη 07/10/2021