Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cemd_photo_2.jpg

Μαρία Δαμανάκη: «Η ανθρώπινη καταναλωτική απληστία είναι στη βάση της κλιματικής κρίσης»

Τα τελευταία 12 χρόνια, η Μαρία Δαμανάκη ασχολείται με την αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων από υψηλά διεθνή αξιώματα. Οι γνώσεις της για την κλιματική κρίση δεν είναι θεωρητικές, αλλά αποκτημένες στην πράξη, σε αμέτρητα ταξίδια και μέσα από την επαφή με επιστήμονες, πολιτικούς και πολίτες από όλον τον κόσμο.

«“Προλαβαίνουμε οριακά να σώσουμε τον πλανήτη, αλλά ο χρόνος τελειώνει”. Το είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συγκέντρωση του ενός εκατομμυρίου στη Νέα Υόρκη γύρω από τα Ηνωμένα Έθνη. Από τότε ελπίζω. Σε όλες τις σφυγμομετρήσεις οι νεότεροι άνθρωποι ζητούν δράση για το παγκόσμιο κλίμα. Οι επόμενες γενιές είναι πιο ευαισθητοποιημένες από μας. Θα είναι καλύτερες από εμάς για τον άνθρωπο και τον πλανήτη».

Είναι το μήνυμα εγρήγορσης αλλά και ελπίδας της Μαρίας Δαμανάκη, που την τελευταία δεκαετία αφιέρωσε την ενέργειά της στη διαχείριση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η Μαρία Δαμανάκη εργάζεται σήμερα ως ειδική σύμβουλος στη SYSTEMIQ (Λονδίνο), το Paradise Foundation (Κίνα) και το Rockefeller Brothers Foundation (ΗΠΑ). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Prince Albert II of Monaco Foundation, Oceanographic Institute (Moνακό), Marine Regions Forum (Βερολίνο), Marine Stewardship Council (Λονδίνο), Friends of Ocean Action (World Economic Forum), Global Fishing Watch.

Υπηρέτησε επίσης για πέντε χρόνια ως Global Managing Director for Oceans στη The Nature Conservancy USA και διετέλεσε από to 2009 ως το 2014 Επίτροπος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη