ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο εποικισμός του Άρη δεν είναι απλώς εφικτός, αλλά αναπόφευκτος. Μπορεί όμως το σχέδιο Β για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους να υλοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα δεκαετία; Μια περιήγηση σε ρεαλιστικά ερωτήματα που μοιάζουν βγαλμένα από sci-fi ταινία, με αφορμή την ελληνική έκδοση του «Πώς θα ζήσουμε στον Άρη».
Τρίτη 08/06/2021

Η Λίσα Νόουακ έμεινε στην ιστορία όχι για τον χρόνο που πέρασε στο Διάστημα, αλλά επειδή ταξίδεψε 900 μίλια για να αντιμετωπίσει την ερωτική της αντίζηλο με αεροβόλο, σφυρί, μαχαίρι – και πάνες ακράτειας.
Σάββατο 19/12/2020

Oι εικόνες του Mπιλ Μάιερ δίχασαν: είχε ή δεν είχε φωτογραφίσει εξωγήινους τη δεκαετία του ’70 στην Ελβετία; Μία από αυτές έγινε η αφίσα της σειράς The X-Files, φόρος τιμής σε όσους «ήθελαν να πιστέψουν».
Πέμπτη 12/12/2019

Αστροναύτες στη Σελήνη και τον Άρη, δισεκατομμυριούχοι με υπερφιλόδοξα πρότζεκτ, τουρίστες σε τροχιά και ιδιώτες που αναζητούν το νέο Ελντοράντο σε άλλους πλανήτες. Στον απόηχο της 50ης επετείου από το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη, αυτά είναι τα επόμενα βήματα (ή άλματα) στην εξερεύνηση του Διαστήματος.
Τετάρτη 28/08/2019

Το μυστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που έψαχνε για ιπτάμενους δίσκους.
Δευτέρα 01/04/2019

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που έμεινε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο στο Διάστημα. Οι μελέτες στον οργανισμό του, σε σύγκριση με τους δείκτες του δίδυμου αδερφού του που έμεινε στη Γη, θα αποτελέσουν οδηγό για τα μελλοντικά ταξίδια στο διάστημα. Το δώρο του προς την ανθρωπότητα δεν είναι (μόνο) αυτό: μας δίδαξε την αγάπη προς τον πλανήτη μας.
Τρίτη 07/08/2018