Από τις διαστημικές αποστολές, ανέκδοτο των tabloids

Η Λίσα Νόουακ έμεινε στην ιστορία όχι για τον χρόνο που πέρασε στο Διάστημα, αλλά επειδή ταξίδεψε 900 μίλια για να αντιμετωπίσει την ερωτική της αντίζηλο με αεροβόλο, σφυρί, μαχαίρι – και πάνες ακράτειας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'

Το 2007, ένα ερωτικό τρίγωνο απασχόλησε τον Τύπο παγκοσμίως, όταν η 43χρονη παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών Λίσα Νόουακ έγινε η πρώτη εν ενεργεία αστροναύτης που συνελήφθη για κακούργημα. Όταν τη συνέλαβαν για απόπειρα απαγωγής και επίθεση κατά της γυναίκας που της είχε κλέψει τον εραστή, είχε μαζί της μερικά αρκετά ενοχοποιητικά αντικείμενα για κάποια που «απλώς ήθελε να αντιμετωπίσει» την καινούργια σύντροφο του εραστή της: σπρέι πιπεριού, σουγιά με λάμα 20 εκ., αεροβόλο, σφυρί, γάντια μιας χρήσης, σακούλες σκουπιδιών και χάρτη με τη διαδρομή ως το σπίτι του υποψηφίου θύματός της. Αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που η Νόουακ έμεινε στην ιστορία. Ήταν η διαδρομή με το αυτοκίνητο που έκανε από το Τέξας έως τη Φλόριντα –και κυρίως το γεγονός ότι φορούσε πάνες κατά τη διάρκεια της 9ωρης διαδρομής, προκειμένου να αποφύγει να κάνει στάσεις– με τους τίτλους των ειδήσεων να την αποκαλούν «Astro-nut» (το δεύτερο συνθετικό ακούγεται σαν «ναύτης», αλλά σημαίνει «μουρλή»).

Μόλις ένα χρόνο πριν την επίθεση και τα απαξιωτικά δημοσιεύματα, η Νόουακ είχε γράψει ιστορία ως μία από τις λίγες γυναίκες που είχαν ταξιδέψει στο Διάστημα. To 2019 η ιστορία της αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία Lucy In the Sky με τη Νάταλι Πόρτμαν, όπου όμως δεν γίνεται αναφορά στην λεπτομέρεια της πάνας, καθώς πρόθεση των δημιουργών ήταν να μην παρουσιάσουν ως ανέκδοτο τον ξεπεσμό μιας κάποτε επιτυχημένης γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.