Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
kelly.jpg

H συναρπαστική ζωή του αστροναύτη Σκοτ Κέλι

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που έμεινε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο στο Διάστημα. Οι μελέτες στον οργανισμό του, σε σύγκριση με τους δείκτες του δίδυμου αδερφού του που έμεινε στη Γη, θα αποτελέσουν οδηγό για τα μελλοντικά ταξίδια στο διάστημα. Το δώρο του προς την ανθρωπότητα δεν είναι (μόνο) αυτό: μας δίδαξε την αγάπη προς τον πλανήτη μας.

Ο Σκοτ ​​Κέλι είναι ένας από τους λιγοστούς ανθρώπους που έμειναν για σχεδόν έναν χρόνο στο διάστημα. Μέχρι πρόσφατα ήταν ο Αμερικανός ρέκορντμαν με συνολικό χρόνο παραμονής 520 ημερών, σε τέσσερις διαφορετικές αποστολές (το αμερικανικό ρεκόρ πλέον κατέχει η Πέγκι Γουίτσον με 665 ημέρες αθροιστικής παραμονής, ενώ παγκόσμιος ρέκορντμαν είναι ο Ρώσος Γενάντι Παντάλκα που πέρασε συνολικά 878 ημέρες μακριά από τη Γη).

Ο Σκοτ Κέλι έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συμμετοχής του στην ετήσια αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν εξονυχιστικά πειράματα και παρατηρήσεις. O Κέλι και ο 54χρονος Μιχαήλ «Μίσα» Κορνιένκο συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή με διάρκεια παραμονής άνω των έξι μηνών. Όταν άλλωστε ξεκινούσε το ταξίδι τους, κανένας άλλος άνθρωπος δεν είχε μείνει στο διάστημα για περισσότερους από έξι μήνες. Τόσο ο Κέλι, όσο και ο Μίσα Κορνιένκο δήλωσαν διατεθειμένοι να φτάσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία σε πρωτοφανή όρια, προκειμένου να ανοίξει (ή να κλείσει) ο δρόμος για τις μακροχρόνιες αποστολές στον Άρη, που υπολογίζονται σε 24 και πλέον μήνες.

Image
25101985332_410ed53ba0_z.jpg

Μια κρίσιμη διάσταση των πειραμάτων ήταν ότι ο Κέλι έχει έναν δίδυμο αδερφό: τον επίσης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη