ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Τα μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη δεν απαιτούν μεγάλες θυσίες.
Παρασκευή 23/04/2021

Το inside story έχει στη διάθεσή του έγγραφα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, τα οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Τετάρτη 12/02/2020

«Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη μπάζων». Τέτοιες πινακίδες βρίσκει κανείς ακόμα και σε περιοχές που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιους μπαζότοπους – σε δάση, ρέματα, χαράδρες και κάθε ελεύθερο οικόπεδο. Πολιτική για την ανακύκλωση των αποβλήτων κατασκευών/κατεδαφίσεων υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά λίγοι ενδιαφέρονται για την εφαρμογή της.
Τρίτη 10/12/2019

Αποκλειστικές πληροφορίες του inside story αποκαλύπτουν ότι το σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών στην Ελλάδα πλήττεται από τη μη πληρωμή εκ μέρους των εταιρειών των εισφορών που προβλέπει ο νόμος για τα προϊόντα που προωθούν στην αγορά. Ταυτόχρονα, οι ίδιες οι εισφορές είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Πέμπτη 21/11/2019

Το inside story ανοίγει τον φάκελο της ανακύκλωσης. Στο πρώτο άρθρο μας εξηγούμε ποιος (πρέπει να) πληρώνει για τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Παρασκευή 01/11/2019

Η συσσωρευμένη επιστημονική γνώση για τα πλαστικά μιας χρήσης οδηγεί σε ένα και μόνο συμπέρασμα: τα οφέλη που αποκομίζουμε από αυτά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούν.
Δευτέρα 05/11/2018