ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Από τις 3 Ιουλίου η χώρα μας βάζει «φρένο» σε 10 κατηγορίες πλαστικών μιας χρήσης.
Πέμπτη 01/07/2021

Το 2019 πετάχτηκαν 53,6 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών απορριμμάτων στον κόσμο, ενώ από αυτά μόλις 9,3 εκατομμύρια ανακυκλώθηκαν. Η επισκευή και η επέκταση της διάρκειας ζωής ενός προϊόντος είναι η καλύτερη λύση για τον πλανήτη και την τσέπη του καταναλωτή. Τρόπος υπάρχει, αν υπάρχει η θέληση.
Παρασκευή 14/05/2021

Τα μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη δεν απαιτούν μεγάλες θυσίες.
Παρασκευή 23/04/2021

Το inside story έχει στη διάθεσή του έγγραφα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, τα οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Τετάρτη 12/02/2020

«Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη μπάζων». Τέτοιες πινακίδες βρίσκει κανείς ακόμα και σε περιοχές που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιους μπαζότοπους – σε δάση, ρέματα, χαράδρες και κάθε ελεύθερο οικόπεδο. Πολιτική για την ανακύκλωση των αποβλήτων κατασκευών/κατεδαφίσεων υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά λίγοι ενδιαφέρονται για την εφαρμογή της.
Τρίτη 10/12/2019

Αποκλειστικές πληροφορίες του inside story αποκαλύπτουν ότι το σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών στην Ελλάδα πλήττεται από τη μη πληρωμή εκ μέρους των εταιρειών των εισφορών που προβλέπει ο νόμος για τα προϊόντα που προωθούν στην αγορά. Ταυτόχρονα, οι ίδιες οι εισφορές είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Πέμπτη 21/11/2019